Kezdőoldal » Otthon » Kert » Málnabokron mik ezek a termés...

Málnabokron mik ezek a termés nélküli hosszu zsenge hajtások? Azt le kell metszeni?

Figyelt kérdés
ezek valami vad hajtások? várjak vele, mert jövőre lesz rajta termés, vagy le kell metszeni? Azt sem tudom, ha leérett a málna mit kell vele csinálni, mekkorára kell visszavágni? segitsetek, még sosem volt málnám, most ültettem, de nem tudom hogyan tovább.

2013. júl. 14. 15:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Az fog teremni jövőre, majd jövőhónap végével ki kell vágni közüle a régieket ami már letermett.
2013. júl. 14. 16:12
 2/7 A kérdező kommentje:
ok köszi, de milyen magasan vágjam le a régieket? a föld felett kb 10 cm-re? és az új hajtásokat meg hagyjam meg hosszura?
2013. júl. 14. 17:45
 3/7 anonim ***** válasza:
A letermett vesszőket már szüret után tőből levághatod, a fiatal hajtásokból is csak méterenként 8-10 db-ot hagyj meg. Ezeket elvághatod 1-1,5 m magasan, majd februárban levágod 50 cm-re amelyik túlélte a telet.
2013. júl. 14. 18:20
 4/7 titak ***** válasza:
75%
A letermetteket pár centisre, az újakat tavasszal mellmagasságban (kb.120cm)
2013. júl. 14. 18:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Drágáim, nem szabad levágni a végét. A hajtás végén, kb 15-25 cm-en hozza a legtöbb termést. Én is így tudtam, hogy el kell vágni, de ez téves tudás. Aki nem hiszi próbálja ki pártővel.
2013. júl. 15. 10:50
 6/7 R. Barna Péter ***** válasza:
A málna a 2. éves vesszőn hozza a termését.
2013. júl. 15. 12:16
 7/7 anonim ***** válasza:
2013. júl. 15. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!