Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha a telekhatáron levő,...

Ha a telekhatáron levő, szomszéddal közös drótkerítés mellé a saját kertrészemre építek egy saját kerítést a saját pénzemen, arra felfuttathat a szomszéd bármilyen futónövényt?

Figyelt kérdés
Ez nem számít már birtokháborításnak?

#növények futtatása kerítésre
2023. máj. 11. 11:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
17%
Elvileg nem, de igazán nem értem, miért zavar, csak jobban le van választva a két telek. Egyedül akkor jogos a problémázásod, ha te akarsz valamit ráfuttatni és a szomszéd növénye akadályoz.
2023. máj. 11. 11:22
 2/18 A kérdező kommentje:
Azért zavar, mert ezek a nagy súlyú, agresszív futónövények tönkreteszik a kerítést, egy gyengébb változat össze is dőlhet tőlük. Ha küzdök ellenük, állandóan ezt a nem kívánatos növényt kell vagdosnom, ami még ráadásul még nem is tetszik a szomszédnak.
2023. máj. 11. 11:29
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen növénye nem futhat a keritésedre.
2023. máj. 11. 11:33
 4/18 anonim ***** válasza:
67%

A meglévő drótkerítésen átnyúl?

Amúgy ezt vele kellene megbeszélni. Ha nem megy akkor gyomirtó. Majd azt mondod, hogy gaznak nézted.

2023. máj. 11. 13:26
 5/18 A kérdező kommentje:
A saját kertrészére ültette de akkorára nőtt valamilyen futó loncféle, hogy már rég nálunk jár, teljesen beborítja a kerítésünket. Folyamatosan vágjuk, mert különben nem is látszódna a kerítésünk. Aztán, ha elszárad ősszel, takaríthatok utána. Csak nyaralónak használjuk a házat, ritkán tudunk menni, ezért tegnap átmentem és megkértem, ne futtasson ilyen óriási növényzetet a kerítésemre. Udvarias voltam, elnézést kértem, de láttam rajta, hogy megsértődött.
2023. máj. 11. 13:31
 6/18 anonim ***** válasza:
36%
Helyi önkormányzatot kérdezd meg az ottani szabályokról. Ha nem rendezi ők fel is szólítják.
2023. máj. 11. 13:42
 7/18 anonim ***** válasza:
97%

Voltam én is hasonló helyzetben. Szóltam szépen, de nem történt semmi. A következő évben tértivevény ajánlott levélben jó-előre tájékoztattam, hogy adott napon, vagy éső/szél esetén 2 nappal később, glifozát alapú totális gyomirtószerrel végzek permetezést a gyomok visszaszorítása érdekében, különös tekintettel a telekhatárra. Figyelmeztettem, hogy amennyiben a saját telkén lévő növények elhanyagolása miatt, azoknak az én telkemre is vannak átnyúló ágai és levelei - és felszívódó gyomirtó miatt azok kipusztulnak, amiatt engem semmiféle felelősség nem terhel.

A jelzett nap előtt már egy héttel patika-tisztaságú lett nem csak a két kerítés köze, de a telekhatártól 70-80 centire vissza lett vágva minden.

2023. máj. 11. 15:19
 8/18 NTBS ***** válasza:
83%
Tedd, amit a hetes csinált.
2023. jún. 20. 10:21
 9/18 anonim ***** válasza:
27%
Ha a meglévő kerítés mellé építesz egy saját kerítést a saját kerteden, akkor az már a te futónövényed…
2023. júl. 21. 09:59
 10/18 anonim ***** válasza:
13%

Most komolyan mit zavar ha be futja a lonc?

Sokkal szebb mint egy csupasz kerítés,főleg ha még randa is..

Ráadásul sok kis élőlénynek lehet otthona.Nálunk egész télen

csipogatják a vadszőlő termését a kismadarak,örömmel nézem őket bentről.

Nincs az a lonc ami alatt össze szakad egy normál kerítés.

Gondolom ilyen lindabos kerítéses gyík vagy..:-)

2023. aug. 18. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!