Ha a telekhatáron levő, szomszéddal közös drótkerítés mellé a saját kertrészemre építek egy saját kerítést a saját pénzemen, arra felfuttathat a szomszéd bármilyen futónövényt?
A meglévő drótkerítésen átnyúl?
Amúgy ezt vele kellene megbeszélni. Ha nem megy akkor gyomirtó. Majd azt mondod, hogy gaznak nézted.
Voltam én is hasonló helyzetben. Szóltam szépen, de nem történt semmi. A következő évben tértivevény ajánlott levélben jó-előre tájékoztattam, hogy adott napon, vagy éső/szél esetén 2 nappal később, glifozát alapú totális gyomirtószerrel végzek permetezést a gyomok visszaszorítása érdekében, különös tekintettel a telekhatárra. Figyelmeztettem, hogy amennyiben a saját telkén lévő növények elhanyagolása miatt, azoknak az én telkemre is vannak átnyúló ágai és levelei - és felszívódó gyomirtó miatt azok kipusztulnak, amiatt engem semmiféle felelősség nem terhel.
A jelzett nap előtt már egy héttel patika-tisztaságú lett nem csak a két kerítés köze, de a telekhatártól 70-80 centire vissza lett vágva minden.
Most komolyan mit zavar ha be futja a lonc?
Sokkal szebb mint egy csupasz kerítés,főleg ha még randa is..
Ráadásul sok kis élőlénynek lehet otthona.Nálunk egész télen
csipogatják a vadszőlő termését a kismadarak,örömmel nézem őket bentről.
Nincs az a lonc ami alatt össze szakad egy normál kerítés.
Gondolom ilyen lindabos kerítéses gyík vagy..:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!