Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az igaz, hogyha a gazra sós...

Az igaz, hogyha a gazra sós vizet öntök, akkor kipusztul, és nem is nő vissza?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 11. 17:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Igaz. És örökre tönkreteszi a földet.
2023. ápr. 11. 18:02
 2/16 A kérdező kommentje:
De csak ott ahol kiöntöm? Egy parkolónak kialakított részről van szó az udvarunkban.
2023. ápr. 11. 18:03
 3/16 Revolúcióbiológus ***** válasza:
83%
Hát ha örökre megmaradna a magas sótartalom a talaj azon pontjában ahol kiöntöd akkor nyilván elszikesedne, de a további esőzések ki fogják mosni és szétterítik a sókoncentrációt az egész kertben és alsóbb talajrétegekben. Szóval valójában nem, pár havonta vagy minden nagyobb esőzés után sós vizet kéne locsolgatnod a kertben.
2023. ápr. 11. 18:11
 4/16 A kérdező kommentje:
Az van, hogy ilyen kővel van kirakva az a rész, ami között nagyobb lyukak vannak, tehát látszik a föld. És ott nő a gaz, gyakran térdig ér. Egyenként szoktam végigmenni, és kihúzgálni, de egy kb. 20 négyzetméteres területről van szó, tehát nagy munka. És hamar újranő. Szegélyvágóval vágtuk már, de annyira ette a damilt, hogy egy tekercs elment egy vágásra.
2023. ápr. 11. 18:14
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A gazra igen töményen sós vizet kellene önteni ahhoz, hogy kipusztuljon, de amikor a só kimosódik a gaz újra elökerül.

Az ilyen helyen csak az ér valamit, hogy ha elkezd kinöni, azonnal (egy héten belül) kihúzgálod tövestöl.

2023. ápr. 11. 18:19
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szegelyvagoval szegelyt kell vagni. 20nm-re vegyel egy sarlot vagy epp mechanikus funyirot aztan ess neki.
2023. ápr. 11. 18:20
 7/16 A kérdező kommentje:
Sarlóm van, csak félek ha azzal beleütök véletlenül a kőbe megpattan és valami baj lesz, de majd kipróbálom akkor azzal holnap. A kihúzgálással az a baj, hogy nagyon időigényes, és nem mindig van időm rá, ha meg már két hétig nem tudok vele foglalkozni, hatalmasra megnő.
2023. ápr. 11. 18:27
 8/16 A kérdező kommentje:

nem tudtam hogy hívják ezt, gyeprácskő, ilyen:

[link]

2023. ápr. 11. 18:29
 9/16 anonim ***** válasza:
71%
Ebben pont az a lényeg, hogy füves.
2023. ápr. 11. 18:52
 10/16 A kérdező kommentje:
Ezt értem. De nekem ez csak plusz probléma, én magamnak sosem raktam volna ilyet, pont ezért, mert nagyon nehéz karbantartani. A sima füves részt csak letoljuk fűnyíróval és kész, de ezzel nem tudok mit kezdeni. És nagyon zavar, hogy hatalmasra nő közte a gaz.
2023. ápr. 11. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!