Mivel öntözzek be egy kiskertet, hogy minden, amivel be lett ültetve kipusztuljon?
Én inkább arra lennék kíváncsi, mi a célja a kérdezőnek egy ilyen kérdéssel?
Mert általában a saját kertjét ritkán akarja kiirtani az ember...
Mi más lenne,mint a bosszú állás .
Ehhez kér tippeket.
Amivel te küzdesz, az a bodza. Jó úton jársz, ki kell ásni gyökerestől. Más nem segít ellene.
Annak nincs értelme, hogy értéktelenné teszed a saját telked, ha van a közelben fúrt kút, azt pedig megmérgezed.
B verzió, hogy hívsz szakembert.
Vagy tartasz kecskét, az megeszi ezt is.
Nekünk is a hátsó kertben elszaporodott, amíg nem lakott itt senki. Elpusztíthatatlan.
Úgyhogy bodzaszörpöt és bodza lekvárt árulok. 🤗 Utóbbival kicsit csalok, a kertben ész nélkül szaporodó szilvából is teszek bele 1:4 arányban, hogy sűrűbb legyen.
Nem,ez nem bodza, azt megismerem. :) Ez a növény ősszel elszáradt, még a szárai is, és simán ki lehetett húzgálni, persze gyökér nélkül. Tudom, jó hülye voltam, hogy azt hittem ennek annyi is.
Most lefényképeztem, bár még kicsi, de a képeken jól látható lesz, hogy a most kb. 10 centis kis hajtásoknak mekkora baromi nagy gyökere lehet, egyet sikerült kihúzni, igaz azt hittem eltörik a csákány nyele, de a többibe ha belevágom, csak törik, és törik, és ugyan jó nagy gyökérdarabok jönnek ki, de iszonyú mélyen lehetnek. Pár kép róla:
Ha nem jól látható, készítek még róla. Tavaly még a teljes növényt is lefényképeztem, akkor még szépnek láttam, de most nem találom a képet.
Szeretnék erre a kis kertrészre fehér apró követ hozatni (geotextíliát nem szeretnék alá), és dézsákba pár növényt elhelyezni, de ez a növény tuti átmászna a köveken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!