Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mivel öntözzek be egy kiskerte...

Mivel öntözzek be egy kiskertet, hogy minden, amivel be lett ültetve kipusztuljon?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 12. 17:19
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
# 20 Hát az az igazság, hogy nagyon nem vagyok jártas a kertészkedésben (még), de egy kicsi kertet én már megcsináltam ilyen kövesre, ott is csak 1-2 gaz jött át rajta, bár az is igaz, hogy ott egész nap árnyék, és hűvösebb van még nyáron is, szóval lehet csak azért nincs kedve ott még a gaznak sem hajtani. Azt hiszem itt ez az alkörmös több év óta jelen lehet, némelyiknek csak kisebb gyökere volt, azt kikapni gyerekjáték volt, de ezek a nagyok... Ráadásul azt olvasom, hogy teljesen használhatatlanná tudnak tenni egy kertet.
2020. ápr. 12. 19:16
 22/26 anonim ***** válasza:
56%

Ilyen körmök mellett minek neked ásó? :)

Ne higgy azoknak, akik nem értenek hozzá. Simán kiviszi a gyomirtó, ha nem ész nélkül használod, én is azzal szoktam kinyírni, mert nálam is felbukkan hol itt, hol ott, és többnyire olyan helyen, ahol nem lehet ásni valamiért.

Ha csak 1-2 darab van, és hozzáférsz, akkor ki lehet ásni, csak a lényeg, hogy elég mélyen áss, fél méterről már nem fog kihajtani.

De ha sok van, meg hasznos növények alól hajtott ki, vagy a járda alól, akkor marad a glifozát. A Glialka is az, csak dupla áron.

A gazdaboltban a legolcsóbb glifozátot kérd, mind ugyanazt tartalmazza. Pl.:

[link]

Ez olyan 4 liter vízhez elég az ilyen durva gyomok esetén. Természetesen, elég annyit bekeverni, amennyire szükséged van. Tegyél hozzá egy kis tapadásfokozót, vagy ha nincs otthon, akkor egy fél kávéskanál konyhai mosogatót, és permetezz, lehetőleg a levelek mindkét oldalát. Ha jól csinálod, nem kell ismételni, mert egy használat gyökerestől kiviszi. 25 fok alatt használd, lehetőleg amikor még nem tűz nagyon a nap.

Ja, az értelmes felhasználáshoz hozzátartozik, hogy meg kell várni, hogy elég nagy legyen a növény. Ez a hatóanyag csak zöld részeken keresztül szívódik fel, talajra kerülve hatását veszti, és ugye minél több levél van, annál többet tud felvenni. Vagyis, amikor már nem ilyen fiatal, friss levelek lesznek, hanem egy kicsit megerősödik a növény, mondjuk egy hónap múlva, akkor kell permetezni. Ha most permetezel, vagy kevés szert használsz, akkor csak megsárgul, de megmarad, mert a kevés hatóanyag elveszik a nagy gyökerekben.

2020. ápr. 13. 07:29
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
Sós forró vízet ráönteni ahogy bújik elő.Szoktál tésztát kifőzni? Az a víz jól besózva megfelelő lesz.A járda közötti gaz és fűre is szoktam önteni.Egyébként meg minden része mérgező úgy tudom.Kesztyűbe kéne fogdozni.
2020. ápr. 25. 22:01
 24/26 A kérdező kommentje:

Ma volt nálam egy kertész. Ő azt mondta, csak a kiásás működik. Nem ér az sem semmit ellene, hogy úgymond megrongáltam a gyökereket (beletört egyébként a csákány nyele). Volt olyan, amelyiknek a gyökeréből kb. téglányi darabot szedtem ki, és újra hajt. Utálatos egy növény ez. Mindenesetre ezt sós forró vizes megoldást kipróbálom. A szomszéd mondta, ő egy nem kívánatos fát irtott ki úgy, hogy a gyökeréhez 2 kg sót öntött, és alaposan belocsolta.

Most már azt is tudom, hogy ezt az alkörmöst egyáltalán nem kell ültetni, ha egyszer megjelenik, akkor szinte kiirthatatlan. Azért megpróbálkozunk vele.

2020. ápr. 25. 22:55
 25/26 A kérdező kommentje:
Kikapáltam őket (persze a gyökeréből maradt bent), illetve egy olyan helyen, ahol csak egyetlen darab hajtott ki, kiástam gyökerestől. Az is visszanőtt, és nem tudom hogy a francba. Ezek után azt gondolom, hogy talán még a gyomirtó sem vinné ki...
2020. máj. 4. 07:51
 26/26 anonim ***** válasza:

"Ezek után azt gondolom, hogy talán még a gyomirtó sem vinné ki..."

Nem tudom, hogy függ össze a kiásás meg a gyomirtó? A gyomirtó felszívódik az utolsó gyökérdarabba is, és nem engedi kihajtani. Ha netán elolvasnád a 22-es hsz-t, ott leírtam a kedvedért részletesen, hogy hogyan kell jól csinálni. Meg azt is írtam, hogy én konkrétan használom ezt a módszert ennél a növénynél, és működik.

2020. máj. 5. 06:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!