Kipusztul a tarack, ha huzamos ideig takarva van?
A geotexitila a gazok 90%-át fogja vissza, a tarack át tud jönni rajta, pláne ha gyengébb anyag, geoból is sok van. Gramm per négyzetméterben mérik.
Viszony azt kétlem, hogy a tarack egy geotextilián és mondjuk 1 méter földön is átmegy. Ha sok föld van a magaságyásban szerintem is inkább oldal irányba fog megjelenni.
Totális gyomirtóval tudod megölni. Esetleg, ha raksz felette egy tábortüzet az is segíthet, ha a föld átmelegszik 100 fokra alatta azt a tarack se fogja szeretni, sőt még a magokat is kinyírod vele. A tábortüzek után még kevésbé jönnek a gyomok, mint a totális gyomirtó után, mert az a magokra nem hat.
Inkább úgy mondanám, hogy szunnyad, mihelyst fény éri, kihajt. Én így takartam le egy rendkívül fertőzött területet. Lyukakat vágtam rá, amibe sütőtök magot vettetem, rengeteg tök termett. Most tavasszal fogom felszedni az agrofóliát.
Az oldalra törőket húzgáld ki rendszeresen, kuka, vagy égesd el, még véletlenül se rakd a komposztra, egyszer csak megszűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!