Használhatok-e a 400 liter/perc kapacitású, 6 bar víznyomást adó mélykúti szivattyúval valamilyen kerti öntözőfejet?
Kör- vagy négyszögpermetező eszközt (például a leszúrható, vagy a piramis formájú, vagy a billegő négyszögű) szeretnék használni a telkemen, de ezekre 2-4 bar nyomást, illetve maximálisan 15 liter/perc vízmennyiséget adnak meg.
Mi történik, ha a jóval nagyobb nyomást és vízmennyiséget adó szivattyúra kötöm? Szétmegy az eszköz, vagy csak messzebbre és többet locsol, esetleg túlterheli a szivattyút, ami tönkremehet?
Túlterhelnéd vele a szivattyút.
Én is szoktam direktben a szivattyúról üzemeltetni ilyeneket, meg csepegtetőt. Nekem sima kerti szivattyúm van 70L/percet tud mindig annyi eszközt kötök rá egyszerre hogy kényelmesen 1,5-2 báron üzemeljen.
ad 1.
Köszönöm. Amennyiben a legegyszerűbb kézi szórófejjel sikerülne a locsolás, akkor lehetne esély a piramis öntözőfej használatára is?
Mindenkinek aki olvassa még a kérdésemet: 40 liter/perc a kapacitás, sajnos elírtam egy nullával, bocsi.
ad 2.
Nálad hány eszköz kell ahhoz, hogy 1,5-2 bar legyen, illetve alapból mennyit ad a szivattyú?
Papiron 70L/perc, de mivel alul lett méretezve a csőkút ezért gyakorlatban csak olyan 50L/perc
3db hagyományos kattogós szórófejet, vagy pedig 150 méter csepegtetőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!