Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit tudok tenni a szomszéd...

Mit tudok tenni a szomszéd kb. 30 m magas nyírfájának a lombkoronájának a fele az én ingatlanomon van?

Figyelt kérdés
Egy éve vettük meg az ingatlant, láttam már előtte is hogy a szomszédnak a kb. 30 magas nyírfája átlóg, de emiatt nem akartam lemondani arról az ingatlanról ami megfelelt az igényeinknek. Viszont! Állandóan északról fúj a szél, én kapom a nyírfa millió apró magjának és levelének kb. a 95%-át. Az ágyamból szedegetem ki a magokat, mindenünket belepi. Azt mondta, ha zavar költözzek el, de én nem értek egyet azzal, hogy ilyen szinten átlóg. Nem kicsit zavaró ez a millió apró mag. Mit tudok tenni, hogy háborítatlanul használhassam a kertemet, házamat?

2023. ápr. 1. 17:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Miskolcon van ez az átlógás, itt magánterületen úgy tudom nem kell engedély.
2023. ápr. 3. 10:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ismerem a gondjaidat mert nálunk is volt vagy 6 db nyírfa.

Örömmel néztük ahogyan növekednek, és a látványuk olyan romantikus hangulatot adott a kertnek, és alig vártuk, hogy végre árnyékot is adjanak.

Amikor megnőttek, akkor jött a feketeleves, és a milliárdnyi apró magjával megszórta a kertet, a medencét meg persze a lakást is.

A pázsit kipusztult, mert minden lehullott mag kikelt. A medencét és a lakást meg nem győztük takarítani.

Azután betelt a pohár és szép sorjában ki lettek vágva.

A "koszolás" végre megszűnt. Újra rendbe lett téve a kert és alig vártuk, hogy végre ismét gyönyörű pázsitunk legyen.

Amikor végre minden készen volt és nyugodtan hátra dőltünk, 10 év után ismét megjelent a kertünkben a vakond.

Sajnálom, de nincsen happy and.

2023. ápr. 3. 11:42
 13/15 A kérdező kommentje:
Már volt kertünk ezelőtt is. Ott 3 szomszéd volt, de senkinek nem lógott át semmilye. Az egyiknek volt fája a közelben, de minden évben visszametszette, vigyázva arra, hogy ne lógjon át. Nemhogy veszekednem nem kellett vele, de szó nélkül csinálta ezt magától. Akkor nem tudtam milyen jó szomszéd volt. Most visszasírom :))
2023. ápr. 5. 10:56
 14/15 A kérdező kommentje:
Jah és volt vakondhálónk is ott :)
2023. ápr. 6. 09:14
 15/15 NTBS ***** válasza:
Szólsz neki, aztán ha nem tesz semmit az átlógó részeket levágod. + Egy szúnyoghálót felszerelsz az ablakra.
2023. ápr. 6. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!