Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen mértékű lehet a bünteté...

Milyen mértékű lehet a büntetés, ha szó nélkül vágom le az átnyúló ágakat?

Figyelt kérdés
Bonyolult az ügy, a szomszédokkal nem lehet szót érteni, kész szeméttelep az egész kertjük. A kerítés mellett alacsonyabb fák nőnek (orgona főleg, vadrózsa, meg füzéres gyöngyvirágfa) amik annyira átlógnak hogy beljebb húzták a drótkerítést is, ősszel meg az összes levél nálunk köt ki, és nem győzzük összeszedni. Korábban átszökő veszélyes eb miatt is a közjegyzőnél kellett birtokvédelmet kérni, és akkor sem tettek semmit, csak az éjszaka közepén átjött megfélemlíteni, azóta beszélőviszonyban sem vagyunk. A közjegyzőhöz nem akarok lemenni a fák miatt, mert szintén nem tesznek majd semmit, így ki akarok hagyni egy fölösleges kört, le akarom vágni a kerítés vonalában az átnyúló ágakat. A kérdés az, hogyha feljelentenek akkor mennyit kell körülbelül fizetnem kártérítésként?

2022. okt. 3. 13:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
35%

A múlt héten letörte a vihar az átnyúló ágakat.

Bizonyítsa be hogy nem így volt.

2022. okt. 3. 13:43
 2/15 anonim ***** válasza:
A telkedre átnyúló ágakat nem mered levágni? Én azt se tudtam hogy nem szabad, szó nélkül vágtam le őket. De szerencsére jó szomszédaink vannak, egyik se jelentene fel ilyen miatt. Régebben mikor még más lakott a szomszédba, ő feljelentett, de csak kutyás dolog miatt. Mert a kutyánk átmászott hozzájuk, és megfélemlítette az ő kutyájukat.
2022. okt. 3. 14:13
 3/15 A kérdező kommentje:
Le fogom vágni, csak nem jogszerű. A szomszéddal meg már ölre mentünk korábban, így várható a feljelentés, csak nem tudom mennyit kellene félreraknom, hogy ki tudjam majd fizetni a büntetést.
2022. okt. 3. 14:21
 4/15 A kérdező kommentje:
Az egyes válaszoló megmosolyogtatott, csak az a baj, hogy a vihar nem hagy fűrésznyomot maga után :)
2022. okt. 3. 14:23
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
2022. okt. 3. 14:55
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. okt. 3. 15:11
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen idióta szomszédod van, akkor miért nem keríted la azt az oldalt pl. olcsó hullámpalával, hogy ne is lássad őket??!

Egy csomóan ingyen vagy fillérekért is odaadják amikor bontanak.

2022. okt. 3. 15:26
 8/15 anonim ***** válasza:

Ha te törvényt sértesz,akkor ő is.Ő sem korlátozhat a birtokod használat

ban .Vagy erről ő nem tud ?

2022. okt. 3. 17:48
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Tudok 1 olyanról éveken át ment a pereskedés,a szomszéd inkább fizette a büntetéseket,de nem tett eleget a birósági itéletnek .

Erre a sértett mikor nem voltak otthon,az egész fát kivágta .

Ezért őt ugyan megbüntették,de nincs ott a fa sem .

2022. okt. 3. 17:55
 10/15 A kérdező kommentje:

Tud róla, de nem érdekli. A kutyával kapcsolatban is évekig ment a veszekedés, csak azután mentem a közjegyzőhöz, hogy telken belül megtámadta egy vendégemet, korábban a veteményest ásta ki rendszeresen, valamint a macskáimat támadta. Akkor is neki állt feljebb, kerítésépítésre kötelezték, és nekem üvöltözött, hogy az a rész ahol átszökött a kutya az hozzám tartozik, valamint mindenkit ellenem uszított, hogy én milyen szemét vagyok, meg játszotta a hattyú halálát, hogy neki nem szóltam soha, hogy kárt okoz a kutya. Utcáról nézve nekem baloldali, neki jobboldali kerítés, szóval nem az én dolgom (egyébként én foltozgattam, de állandóan új lyukat csinált a kutya). Az önkormányzat nem foglalkozik az üggyel, néhányszor kijöttek figyelmeztetni, se büntetést nem kapott, se a kerítést nem ellenőrizték, csak annyiban hagyták.

Szeretném megcsinálni a kerítést de ki kell méretni a pontos helyet, mert már az orgonái szerintem a mi telkünkön vannak annyira lecsúszott a föld azon a részen. Völgyről van szó, az ő telke magasabban áll, mint az enyém. De egyébként is akadályozza az új kerítés felállítását, hogy a fái a mi oldalunkra földig lehajolnak egy két méteres sávon.

Szóval ilyen rendes szomszéddal vagyok megáldva, és akkor nem is beszéltem arról, hogy a hátsó kertünkbe járt át a dolgát végezni a ribizlink alá, mert nem működött a wc nála...

2022. okt. 3. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!