Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kertben trágyázásra használnát...

Kertben trágyázásra használnátok baba székletét? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nagyon furcsa és vicces kérdés. Tegnap viccelődtem férjemmel ezzel. Természetesen csak poénból. Kicsi még csak tápszert és igazi házi gyümölcs-zöldség püréket eszik. Gyümölcsök, zöldségek szinte teljes egészében a kertből vannak, fagyasztóban voltak tárolva. Semmi tartósítószert, semmi hozzáadott anyagokat.

2023. márc. 31. 09:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem nyomnám tele széklettel a kertemet, de olvass utána, és ha jó, gyomrod bírja, akkor miért ne?

Hatalmas kertünk van, nagyon pici konyhakerttel, inkább a dísznövényeket díjazom, na meg babakakit se tudnék "szerezni" egy 13 éves gyerek mellett.

Amúgy én úgy tudom, hogy a marhatrágya az, ami jót tesz a termőföldnek.

2023. márc. 31. 09:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Csak vicc volt az egész. Nem használnám fel, nekem sem lenne gyomrom utána a kakis földbe lépkedni. :)
2023. márc. 31. 09:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A mai pelenkaáraknál lényegesen kifizetődőbb, ha a gyerek a kertbe szarik.

Legalább nem vész kárba az a sok bébipapi...

A viccet félretéve, nagyon sok helyen merték ki a veteményeshez a megtelt emésztőt. A szomszéduk is ezt tette a csatornázás előtt és óriási méretű, kb. 7 kg-os karalábék nőttek nála.

Mielőtt valaki kifogásolná, az egye továbbra is a marhatrágyával kezelteket, ha az jobban ízlik neki.

2023. márc. 31. 10:52
 4/8 anonim ***** válasza:
*szomszédunk
2023. márc. 31. 10:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Frissen nem ajánlott, de komposztálva minden gond nélkül lehetne használni.

Létezik olyan hogy komposzt wc, annak a tartalmát pl felszokták használni a kertben, miután a komposzthalomban 1 évig hagyják komposztálódni.

[link]

2023. márc. 31. 10:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Most, hogy olvasom a kérdést, jutott eszembe, hogy hűha, elég régen, talán 50 ? éve, de nagyon halványan emlékszem, valami öregasszony csinálta, hogy a még szopós korban levő, tehát csak anyatejen élő unokája székletét a kertben az epertövek alá hantolta be a földbe, mondván, hogy jót tesz nekik.
2023. márc. 31. 11:07
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon jót nevettem a válaszodon, kedves 3-as válaszoló! :) :) :) :)

Tényleg viccből beszéltük ezt. Nem gondoltam volna soha, hogy nem is olyan ostobaság. :) Azért maradunk a viccnél, de jó volt olvasni ezeket a válaszokat.

Most már azért az anyukák esznek általában tartósítószert, hozzáadott anyagokat tartalmazó ételeket, bárhogy próbálják kerülni. Emiatt valamilyen szinten az anyatejbe átmehet a babának. Nem tudom, csak józan paraszti ésszel gondolva, akkor pedig a székletében is lehet. Jó ezért ez az epres történet. Lehet, hogy régebben mégis volt ennek a trágyázási módnak létjogosultsága. :)

2023. márc. 31. 11:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Mikor még csak az udvari pottyantós budik voltak, ezek ha megteltek, a cuccot kiszedték, és a trágyadombra vitték. Összekeveredett az állati trágyákkal, aztán ősszel az egészet kivitték a földre, és beszántották. Műtrágya még nem volt, ettől lett termés. (Ha valamit kiveszünk a földből a növénnyel, azt pótolni kell, hogy később is legyen mit kivenni.)

Az ilyen tartósítószerektől nem kell hasra esni. Ha te nem haltál bele a fogyasztásba, akkor mire a földből kiszedi a növény, akkor egy százmilliomod része se lesz benne, mint benned volt.

2023. márc. 31. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!