Mi lehet ez a zöld kukac a szőlővesszőben és hogyan lehetne megszabadulni tőle?
Amikor a szőlőt metszettem, több vesszőben észre vettem, hogy a közepén egy zöld kukac van. Sajnos azok a vesszők le is voltak gyengülve. Mi lehet és hogyan lehet kiirtani?
Elég sokat tudok a szőlőről, de ilyennel még nem találkoztam. Keresgettem most leírásokban is, sehol nem említik.
Az viszont biztos, hogy most a vesszőből kiszedni lehetetlen, még felszívódó szerrel se, mert nincs, ami felszívja... A lemosó meg egy nevetség, ugyan mi kárt tudna tenni benne egy olyan kontakt szer, ami nem ér el hozzá?
Jobb ötlet híján, azzal lehetne próbálkozni, hogy szüret után valami felszívódó szerrel, mondjuk Spilannal le kellene nyomni a szőlőt, a molyokra előírt dózis másfél-kétszeresével, tapadásfokozóval. Akkor remélhetőleg felszívódik annyi a vesszőkbe is, amit már nem él túl a hernyó. (Bi 58 lenne jó, az nagyon mozog a növényben, de nehéz beszerezni, mert I. kategóriás.)
Ha esetleg megtalálod, hogy mi ez, akkor meg a rajzási időben, a felnőttek ellen védekezni volna a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!