Egyre kérdése:
Apró kukacok a növényemen, mik ezek?
Figyelt kérdés
Éppen most öntöztem a növényeket amikor észrevettem pár fehér kukacot. Lefújtam őket permetezővel (kíváncsi voltam mi történik ha lefújom őket vízzel) és elkezdtek ugrálni mint a bolha. Mik ezek és mit lehet tenni ellenük?2020. máj. 5. 16:10
2/7 anonim válasza:
Na most kukacok, vagy ugrálnak? Olyan állat nincs, ami mindkettőre igaz. Fotót nem tudsz csinálni esetleg?
3/7 anonim válasza:
Sem emberre, sem a virágra nem ártalmasak.
Rovarirtó szerrel lepermetezheted őket, de előbb egyetlen levélen próbáld ki, hogy a permet nem árt-e a növénynek.
4/7 anonim válasza:
Szerintem, valamilyen lepkekabócád van, azok ugrálnak, nekem tavaly sikerült átteleltetni a muskátlival együtt és megöltek egy rakás növényemet. Öljed a kis szemeteket, ne sajnáld.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, kiderült, hogy ugróvillások. A túlöntözés miatt szokat előjönni (általában a virágfölddel együtt jönnek) nem annyira ártalmasak, általában korhadékokkal táplálkoznak, de ritkább esetekben a növény gyökerét is megtámadják. Ez ellen csak annyit kell tenni, hogy a földet kiszárítod sütőben, a növény gyökerét langyos vízzel alaposan lemosod és hypoval átmosod a cserepet, utána, ha mindent jól csináltál akkor eltűnnek. Mégegyszer köszi a válaszokat.
2020. máj. 8. 01:04
6/7 A kérdező kommentje:
És bocsi a helytelen leírásért, csak annyira picik voltak, hogy nem nagyon sikerült beazonosítanom őket. :D
2020. máj. 8. 01:05
7/7 anonim válasza:
Ó, nem kell ilyen módon tönkretenni a növényeidet.
Egyszerűen csak annyi kell, hogy beszünteted a túlöntözést, és pár héten belül eltűnnek. A legtöbb növényt elég hetente öntözni, vagy ritkábban a növényhez képest nagyobb cserép esetén, és ha kiszárad a felszín, eltűnnek az ugróvillások. Ez a növények egészsége szempontjából is jó, ha nem nedves folyamatosan a felszín. Ha nagyon biztosra akarsz menni és gyors eredményt elérni, akkor esetleg leszeded a felső 1-2 centit, ahol nincsenek gyökerek, és új földet teszel helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!