Kezdőoldal » Otthon » Kert » Honnan lehet tudni, hogy nem...

Honnan lehet tudni, hogy nem magától pusztult el egy fa?

Figyelt kérdés

Az egyik fám, nekem a legkedvesebb, hirtelen száradni kezdett pár éve.

A párom mindig ócsárolta hogy utálja, és ki kéne vágni. Mikor a szegény cseresznyefánkat kivágta, mert nem szerette, hogy hullanak a levelei, a szomszédnak tippeket adott, hogy lehet kicsinálni egy fát, és hogy ő már intézett el nem egyet...

Az a kérdésem, hogy hol látszik kivágás közben, ha csinált vele valamit?

Mert sajnos félig úgy néz ki, elszáradt a fa, és sürgeti a vágást. Tavaly a száraz rész kihajtott, de ő nem akarja megvárni a rügyezést, hiába kértem.

Amúgy teljesen elzárta a gyökerét, köré pakolt minden szemetet, a fa nem nagyon jutott számottevő vízhez. Mikor locsolni kezdtem, feléledt.

2023. márc. 14. 07:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
50%

Na most nem mindegy? Milyen szankciókat akarsz bevetni a "pároddal" szemben, ha bebizonyosodik, hogy ő áll a fa pusztulása mögött? Azt kellene eldöntened. A szomszédom is utálja a diófát a kertjükben, de a felesége miatt nem nyúl hozzá, mert tudja, hogy ő odavan érte. Itt a párod veled való hozzáállásával van baj, illetve nem mindegy, hogy milyen fa, miért ellenzi.

Pl ha ő gondozza a kertet és rá hárul a sarjhajtások állandó irtása (mint pl bálványfánál, akácnál), hiába kért téged, hogy szabaduljatok meg a fától, cseréljétek ki másfélére, akkor nyilván próbál a hátad mögött cselekedni.

Megbeszélés kérdése, ha nem tudjátok megbeszélni, a kapcsolattal komoly gond van.

Milyen fa egyébként?

2023. márc. 14. 07:34
 2/15 A kérdező kommentje:

Egy sima fenyőfáról van szó.

A kertet nem ő gondozza!

Még a füvet is utálja.

És nem mindegy, mert ez gusztustalan hozzáállás, és gyűlölöm, ha valaki kijátszik.

Nagyon jól tudja, hogy nagyon szeretem azt a fát. A másokat tavaly fogta, és csak úgy kivágta.

2023. márc. 14. 07:54
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Érdemben sajnos nem tudok segíteni, de nem sokáig lenne már a párom az, aki direkt elpusztítana valamit, ami nekem ennyi örömet okoz, amit ekkora becsben tartok, csak mert neki épp nem tetszik. Az egy fa. Igazán nem ok vizet zavar. Ha a párom szeret valamit, nem az a módi, hogy megfosztom tőle...
2023. márc. 14. 08:09
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Én sem úgy értettem, hogy mindegy, hanem ahogy később kifejtettem. Olyan szempontból mindegy, hogy (mint ahogy a hozzászólásodban is leírtad) már tett ilyet és nem lett következménye. Tehát mindegy, ha megtudod hogy ő volt, akkor sincs semmi, csak még jobban haragszol.

Akkor leírom, amit először gondoltam: kivágnám a "páromat" úgy, hogy a lába sem érné a földet, ha ezt tenné.

2023. márc. 14. 08:23
 5/15 A kérdező kommentje:

Pont ezt akarom kideríteni, hogy ő volt - e. Valamilyen haverjait hívta megnézni a fát, mennyiért vágnák ki. Minden nap ezt hallgatom. Egyáltalán nem érdekli, hogy meg szeretném menteni. Ordítva próbál érvényesülni, ordítva szidja a fát. Ebből lett elegem, hogy tapos azon, ami nekem nagyon fontos. Egyébként mióta itt lakunk, szinte minden fát kivágott, a többit megcsonkította. Utálja a kertet, szeméttelepnek használja.

Sokszor tettem rendet a kertben, sikerült gyönyörűvé varázsolni, de arra használta fel a szabad helyeket, hogy odahordja a szemetet, amit gyűjtöget. Az udvar többi részét leviacolorozta, hogy fű se legyen, de nyáron meg lehet dögleni a melegben, 50 fok van.

Volt egy szép, bőven termő cseresznyefa, a gyerekek imádtak rámászni, jó árnyékot is adott, de tavaly fogta nyáron, és kivágta. Mert hull róla a levél... Napokig hiába könyörögtünk, hogy ne vágja ki.

De most már elég volt.

Ki szeretném deríteni, hogy ezzel a fával csinált - e valamit.

2023. márc. 14. 08:24
 6/15 anonim ***** válasza:
Na, pont ezért írtam, hogy mindegy.
2023. márc. 14. 08:32
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

Ilyen esetben én nem várnám meg, hogy hívja-e a haverokat, ha " Ordítva próbál érvényesülni, ordítva szidja a fát.", akkor összecsomagolnám a cuccait és kiraknám.

Egyébként nem lehet kideríteni, hogy mitöl pusztult el a fa, de egy nagyobb fenyöt nem egyszerü elpusztítani, még vegyszerekkel sem igazán lehetséges, csak kivágni.

2023. márc. 14. 08:50
 8/15 A kérdező kommentje:

A szomszédnak adott" tanácsokat", azt mondta, meg kell fúrni a fát, és gázolajat kell bele tölteni.

Az alsó ágait elkezdte levagdosni, meg random a legalsók végeit is. Egyszer alatta gyújtott tüzet, és hogy ne kapjon lángra, levágta az ágak végét, amik fölötte voltak, kb fél métereket...

2023. márc. 14. 09:03
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Óriási szárazság volt tavaly, a fenyő pedig köztudottan vízigényes (főleg ha valami erdei fenyő fajta).
2023. márc. 14. 10:23
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Engem az érdekelne, hogy akkor mit teszel, ha tényleg ő volt a tettes? Attól, hogy kiderül, még ugyanúgy nem fog változtatni a hozzáállásán. Tehát semmit sem fogsz elérni vele. Megijedni nem fog, hiszen eddig sem nézett téged semmibe.
2023. márc. 14. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!