Honnan lehet tudni, hogy nem magától pusztult el egy fa?
Az egyik fám, nekem a legkedvesebb, hirtelen száradni kezdett pár éve.
A párom mindig ócsárolta hogy utálja, és ki kéne vágni. Mikor a szegény cseresznyefánkat kivágta, mert nem szerette, hogy hullanak a levelei, a szomszédnak tippeket adott, hogy lehet kicsinálni egy fát, és hogy ő már intézett el nem egyet...
Az a kérdésem, hogy hol látszik kivágás közben, ha csinált vele valamit?
Mert sajnos félig úgy néz ki, elszáradt a fa, és sürgeti a vágást. Tavaly a száraz rész kihajtott, de ő nem akarja megvárni a rügyezést, hiába kértem.
Amúgy teljesen elzárta a gyökerét, köré pakolt minden szemetet, a fa nem nagyon jutott számottevő vízhez. Mikor locsolni kezdtem, feléledt.
Na most nem mindegy? Milyen szankciókat akarsz bevetni a "pároddal" szemben, ha bebizonyosodik, hogy ő áll a fa pusztulása mögött? Azt kellene eldöntened. A szomszédom is utálja a diófát a kertjükben, de a felesége miatt nem nyúl hozzá, mert tudja, hogy ő odavan érte. Itt a párod veled való hozzáállásával van baj, illetve nem mindegy, hogy milyen fa, miért ellenzi.
Pl ha ő gondozza a kertet és rá hárul a sarjhajtások állandó irtása (mint pl bálványfánál, akácnál), hiába kért téged, hogy szabaduljatok meg a fától, cseréljétek ki másfélére, akkor nyilván próbál a hátad mögött cselekedni.
Megbeszélés kérdése, ha nem tudjátok megbeszélni, a kapcsolattal komoly gond van.
Milyen fa egyébként?
Egy sima fenyőfáról van szó.
A kertet nem ő gondozza!
Még a füvet is utálja.
És nem mindegy, mert ez gusztustalan hozzáállás, és gyűlölöm, ha valaki kijátszik.
Nagyon jól tudja, hogy nagyon szeretem azt a fát. A másokat tavaly fogta, és csak úgy kivágta.
Első vagyok. Én sem úgy értettem, hogy mindegy, hanem ahogy később kifejtettem. Olyan szempontból mindegy, hogy (mint ahogy a hozzászólásodban is leírtad) már tett ilyet és nem lett következménye. Tehát mindegy, ha megtudod hogy ő volt, akkor sincs semmi, csak még jobban haragszol.
Akkor leírom, amit először gondoltam: kivágnám a "páromat" úgy, hogy a lába sem érné a földet, ha ezt tenné.
Pont ezt akarom kideríteni, hogy ő volt - e. Valamilyen haverjait hívta megnézni a fát, mennyiért vágnák ki. Minden nap ezt hallgatom. Egyáltalán nem érdekli, hogy meg szeretném menteni. Ordítva próbál érvényesülni, ordítva szidja a fát. Ebből lett elegem, hogy tapos azon, ami nekem nagyon fontos. Egyébként mióta itt lakunk, szinte minden fát kivágott, a többit megcsonkította. Utálja a kertet, szeméttelepnek használja.
Sokszor tettem rendet a kertben, sikerült gyönyörűvé varázsolni, de arra használta fel a szabad helyeket, hogy odahordja a szemetet, amit gyűjtöget. Az udvar többi részét leviacolorozta, hogy fű se legyen, de nyáron meg lehet dögleni a melegben, 50 fok van.
Volt egy szép, bőven termő cseresznyefa, a gyerekek imádtak rámászni, jó árnyékot is adott, de tavaly fogta nyáron, és kivágta. Mert hull róla a levél... Napokig hiába könyörögtünk, hogy ne vágja ki.
De most már elég volt.
Ki szeretném deríteni, hogy ezzel a fával csinált - e valamit.
Ilyen esetben én nem várnám meg, hogy hívja-e a haverokat, ha " Ordítva próbál érvényesülni, ordítva szidja a fát.", akkor összecsomagolnám a cuccait és kiraknám.
Egyébként nem lehet kideríteni, hogy mitöl pusztult el a fa, de egy nagyobb fenyöt nem egyszerü elpusztítani, még vegyszerekkel sem igazán lehetséges, csak kivágni.
A szomszédnak adott" tanácsokat", azt mondta, meg kell fúrni a fát, és gázolajat kell bele tölteni.
Az alsó ágait elkezdte levagdosni, meg random a legalsók végeit is. Egyszer alatta gyújtott tüzet, és hogy ne kapjon lángra, levágta az ágak végét, amik fölötte voltak, kb fél métereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!