Milyen kisnövésű meggyfát ajánlotok?
Szeretnék egy kisnövésű meggyet ültetni, nem gond ha metszeni, ritkítani kell csak ne menjen 6-7 méter magasba mert nem tudom leszedni.
Főleg fagyasztanám a termést, befőzném lekvárnak illetve gyümölcslevest csinálnék belőle.
Milyen fajtát érdemes vennem?
A földem jórészt homokos, nagyon jó vízáteresztő.
Maliga Emléke meggy!
Én most ilyeneket ültettem, hosszas utánajárás után. mivel nálam is az volt a szempont hogy kisnövésű legyen, mert mindössze 4x4m a térállás a gyümölcsösömben
Ha érdekel akkor cseresznyéből a Carmen, és a Van még ilyen.
Szilvából a Top End Plus és a Jojo.
Kajsziból a Pannónia
Őszibarackból pedig a Early Redhaven
Szia! Nagyon köszönöm a válaszod!
Esetleg azt nem tudod mennyire korai ez a fajta?
Laikusként azt gondolnám az lenne a jó, ha későbbi típus lenne, hogy a tavaszi fagy ne tehessen kárt benne amikor virágzik.
A többi gyümölcs típust köszönöm, de már nem kell több a kertbe :)
Van egy nagyon öreg barackfám, egy öreg meggy (amit ezzel szeretnék kiváltani) egy starking és egy zöldalmafa. Tavaly ültettem diót. Nekem ennyi elég. Sajnos a szilvával annyi vesződés van, hogy arról letettem teljesen. Folytak le róla a tetvek akármit csináltam.... aztán onnan terjedt az egész kertre :(
Elég korai, június 20-25 körül érik. Bár a meggy ritkán szokott elfagyni mert a kisebb fagyot még elviseli.
A szilvafád lehet hogy olyan fajta volt ami kifejezetten vonzotta a tetveket, én azért nem adnám fel a helyedben.
Tudok ajánlani egy teljesen bio szert tetvek ellen, Boroil a neve.
Az a jó benne hogy nem vegyszer, ezért 0nap az egészségügyi várakozási ideje, vagyis akár akkor is lehet fújni ha épp érnek a gyümölcsök.
Nálam még meggy soha nem fagyott el. Pedig volt már, hogy a szirmok szó szerint törtek, úgy meg voltak fagyva. És abban az évben volt azon a fán a legnagyobb termés...
Nálam is szoktak lenni levéltetvek a szilván, de egy évben 2-3x lefújom rendes rovarölővel (felszívódóval), és nincs gond velük.
A meggy esetében úgy guglizz, hogy írd be: "meggy növekedési erély".
6-7 m-re nem nagyon szoktak nőni a meggyek, ahhoz már nagyon erős növekedésű fa kell. Egy közepes fajta fát meg metszőollóval simán 5 m alatt tudsz tartani, ha oldalra mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!