Elkéstem a lemosó permetezéssel? Mit jelent pontosan a "rügypattanás"?
Őszibarack, szeder málna, ilyen állapotban vannak
[url= [link]
[url= [link]
[url= [link]
nálam némelyik fa virágzik, de például egy szivafa még csak nem is duzzad..a sárgabarackok vannak pattanós állapotban..nem tudom milyen anyaggal akarsz, mert van, ami letarol mindent.
Már inkább műtrágyázok.
Semmivel sem késtél el.
Csak vannak nagyon buzgók is .
A képeket nem látni. Legközelebb válassz rendesebb képmegosztót, pl. Imgur.
A rügypattanás alapból azt jelenti, amikor a rügypikkelyek elcsúsznak egymástól, szóval a leírások ezt nem jól használják.
De a gyakorlatban bármit permetezhetsz rézzel addig, ameddig a virág bibéjét nem látod. Még ha a szirmok külsejét látod is, az se baj. A barack szirma megéghet a réztől, de mivel a réz kontakt szer, így a bibe és porzó nem károsodik, a méheket se zavarja, ha a szirmok kissé barnásak.
Vannak rézre érzékeny levelű fák is, de pl. őszibarack esetén nyílásig legfeljebb a levelek csúcsa jön elő, az meg legrosszabb esetben megég, de egy hét múlva már akkora levelek lesznek, hogy észre se venni a károsodott levélcsúcsot. (A legtöbb lemosó amúgy a megadott töménységnél még a barack levelét se bántja, volt őszibarackosom, és figyeltem a hatást.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!