Hamat kezdtem metszeni? Tegnap elkezdtem metszeni a szőlőt, és kis fákat. Ma reggel , most dér van , kis fagy, Kárt tettem?
Dehogy tettél. Most már a legkésőbb metszendő sárgabarackot is lehet akár, szerintem nálam 10 napon belül nyílik, még így is, hogy hidegek az éjszakák.
A szőlővel meg már el is késtél, februárban meg kellett volna csinálni. Én vasárnap fejeztem be, és a vastagabb részek vágásánál már jött ki a zselészerű nedv. Ha beindul a nedvkeringés, akkor ezek egy hónapig csepegni fognak.
A metszésnél csak az probléma, ha legalább -4-5 fokos fagyban metszel. Vagy ha a metszett növényekre -15 foknál nagyobb fagy jön.
Nem.
A párom már hetekkel ezelőtt metszette a szőlőt.
Csak a túl buzgók,az idejükkel nem tudnak mit csinálni metszették meg a szőlőt.Ők sem fognak előbb szüretelni,mint akik majd csak ezután metszenek.
Sosem szoktam elkapkodni ezt a munkát,ami aztán engem igazolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!