Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kékáfonya termesztése - kérdések?

Kékáfonya termesztése - kérdések?

Figyelt kérdés

A legfontosabb, hogy miért ilyen drága a kékáfonya? Most épp 1 kiló 4792 Ft. Brutális. UGye ez kb. 125-500 g-os porciókban van, de még úgy is sok, illetve van fagyasztott nagyobb zacskóban.

Milyen terület kell hozzá és mennyi idő az első szüretig?

Sok munkát igényel?

2023. márc. 5. 21:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Én kétszer próbáltam, nagyon érzékeny a talajra, tönkre is ment mindegyik.
2023. márc. 5. 22:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Miért drága ? Mert savanyú talajt kíván és olyan Magyarországon nagyon kevés helyen van, tehát jórészt import.
2023. márc. 6. 12:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Elsősorban igen kényes a talaj pH értékére, és csak savanyú 4-5 pH érték közötti tőzegtalajon lehet termeszteni. Én is külön cserepekben termesztem. [link] Jelentősebb kártevője nincsen, de nyomelemekkel el kell látni, például bórhiányos is volt már nálam, szóval lombtrágyázni kell néha. És persze rendszeresen locsolni. A legalább 30 centis csemete már a következő évben terem, ha rendesen el van látva mindennel.

Hivekovicsék például számítógép vezérelten tápoldatozzák, öntözik a pár ezer konténeres állományt: [link]

2023. márc. 6. 16:03
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ez a cserepezés jó ötletnek tűnik, tekintve, hogy épp sok virágunk ment tönkre, így felszabadultak és sorsukra várnak, inkább gyümölcs legyen benne.

2023. márc. 6. 17:54
 5/5 anonim ***** válasza:
3-as: én csak esővízzel locsolom, mert nem szereti a klóros csapvizet, arra is nagyon kell vigyázni. Ha éppen nincs esővíz - pl aszály van -, akkor desztillált vízzel. Próbáltam már ecetes vízzel, citromsavas vízzel, állott vízzel, sajnos, ezeket se szerette, sárgultak a levelei. Egyébként pedig nemcsak savanyú föld kell neki, hanem tőzeg is, főleg a föld tetejére, mert az azon keresztül történő locsolás is befolyásolja a víz kémhatását. Sok sikert a sok szép áfonyához!
2023. márc. 14. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!