Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kumquat gyümölcsei miért nem...

Kumquat gyümölcsei miért nem növekednek?

Figyelt kérdés

Mindent a leírás szerint csináltam, téli hónapokban már nem tápoztam.

Hőmérséklet 8-15C hűvös, ahogy írták hogy télen pihennie kell világos és hideg helyen (de nem fagyos).

Páratartalmat is tartom a mellette található párásítóval. Néha van 1-2 száraz levél. Ez egy irodai raktár, nonstop nyitva az ablak téli hónapokban is (nem is fűtött ez a szoba, csak a mellettiek).

Mit csinálok rosszul, vagy mit néztem el?

Kép:

[link]

2023. febr. 21. 09:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A kumkvat kb 3-4 centis. Ez mennyivel kisebb?
2023. febr. 21. 10:07
 2/12 A kérdező kommentje:
Kb. fele akkora mint az üzletekben.
2023. febr. 21. 10:34
 3/12 A kérdező kommentje:
Levelei is sötétzöldek, nem hiányos hogy világos zöld foltosak legyenek, se semmi. Most lett spriccelővel, tiszta vízzel kicsit megfújva a levelei.
2023. febr. 21. 10:40
 4/12 nemaRendőrség ***** válasza:
Ízre milyen?
2023. febr. 21. 11:06
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Jó de az üzletben lévők nemegysötét lakásban nevelednek. Ha jó az íze(a kumkvatnak amúgy is savanyú a gyümölcshúsa) akkor már jó. Nem biztos hogyilyen körülmények köztt megnő akkorára meg az sem biztos,hogy olyan fajta mint ami aboltokban van. Ránézésre szép a színűk,csak néhány tűnik satnyának.
2023. febr. 21. 12:24
 6/12 A kérdező kommentje:
Íze még savanyú, elég kicsik. Arra is gondoltam hogy múlt éven nem pihent 23C-fokban volt otthon a lakásban és ez éven azért gyengébb a termése. Csak tippelek, lehet más... Pasz.
2023. febr. 21. 15:39
 7/12 anonim ***** válasza:
A kumkvat húsa mindig savanyú a héja édes/kesernyés.
2023. febr. 21. 16:08
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha a levelek ilyen egészségesek, akkor valószínűtlen, hogy bármi probléma miatt nem nőnének a termések. Csak arra tudok tippelni, hogy ez ilyen kis gyümölcsű fajta.

Ahogy pl. almából is van rengeteg fajta, úgy kumquat is van rengeteg fajta.

Én pl. a Starkltól mézbogyót vettem olyat, hogy akkora a termése, mint az egérszar. Már megvan vagy 6 éve, szép, egészséges bokor, tehát nem valami tartási hiba miatt apró a termése.

Mindentől függetlenül, egy nagyobb cserép szerintem nem árt majd tavasszal.

2023. febr. 21. 19:35
 9/12 A kérdező kommentje:

Pénteken megtápoztam, mert már kb. tavasz lesz. Szerintem nagyobb lett 1 hétvége alatt is, szerintetek?

[link]

2023. febr. 27. 11:58
 10/12 A kérdező kommentje:
Hát ez 2 hónap után még mindig áll, nem növekedett semmit sem...
2023. ápr. 25. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!