Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen földet érdemes venni...

Milyen földet érdemes venni erkély-kertészkedéshez?

Figyelt kérdés
Sima virágföldel töltsem a balkonládákat vagy más talajjal jobban járok. Különféle zöldségek termesztése a cél.
2023. febr. 20. 16:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Lehet a legolcsóbb virágföld, úgyis mindent tápozni kell.

Arra nagyon kell vigyázni, hogy túl ne legyenek tápozva, túlöntözéstől többnyire nem kell félni, ha a felesleg alul eltávozik.

Én hetente tápozok, de fele mennyiséggel.

Palántának jó a gyökeresedés segítésére az Alganit.

Aztán a növekedési szakaszra nagyobb nitrogéntartalmú oldat.

virágzás indításra bórtartalmú készítmény. Csak virágok esetén ezt érdemes gyakrabban adagolni, váltogatva az általános táppal.

A termés beérésének gyorsítására nagyobb káliumtartalmú oldat az öntözővízbe.

Nagyobb hőingadozáskor, 5 °C plusz, vagy mínusz nappali hőmérséklet változáskor és még kezdetben kalciumos levéltrágyázás szükséges időnként, ez nem számít bele a rendszeres tápozásba, ettől erős lesz a növény és nem lesz kalciumhiányos.

Még annyi, hogy érdemes olyan tápot választani, amelyben nyomelemek is vannak, megbízható például a wuxal super, de léteznek az adott növényre speciális tápok is.

2023. febr. 20. 17:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ. Néztem ezt a wuxal tápot, nem olcsó cucc, mennyi kell kb hetente? (nagy láda (40*75 cm felület), kb 50l földdel lesz megtöltve)
2023. febr. 20. 17:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom fejből, de rá van írva az adagolás és a kupak a mérőpohár.
2023. febr. 20. 17:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Különben sokáig kitart a wuxal super, kevés kell belőle. Három éve vettem egy litert, de a fele megvan. nyolc db harmincas cserepem van, meg négy hatvanas virágládám, de mint írtam, mással is tápozok. Ha pontosan akarod adagolni, akkor a patikában lehet venni injekciós fecskendőt fillérekért ( tű nélkül).
2023. febr. 20. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!