Kezdőoldal » Otthon » Kert » A palántának valót elvetettéte...

A palántának valót elvetettétek már?

Figyelt kérdés
Paradicsomra, paprikára gondolok elsősorban. Ilyenkor már/még lehet?
2023. febr. 9. 17:49
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki jósolja. Itt olyan városi hősziget van, hogy jó ha felülről megközelítjük az 5 fokot. (2019-ig 8 éven át dolgoztam az OMSZ-nál a pestszentlőrinci obszervatóriumban.) Az ECMWF szerint is ide szerdán csütörtökön +6 fokos minimum várható. Ez is csak hajnalban egy-két órára, nappal +15. Az azért nem olyan nagy zimankó, hogy a virágok is lefagynának... de majd meglátjuk.
2023. ápr. 24. 07:21
 22/39 anonim ***** válasza:

3 fokon még semminek nem lesz baja, sőt 1 fokon se (ha nappal meleg lesz utána), saját többszöri tapasztalat.

Viszont ha +3-at mondanak most, akkor abból lehet akár -3 is, ez a baj. Gyakori, hogy napra előre se tudják eltalálni az időt. Én még legalább egy hetet várok, és ha akkor fognak a települési előrejelzésben 3 fokot jósolni, akkor még várok egy pár napot.

2023. ápr. 24. 16:03
 23/39 A kérdező kommentje:
Jelentem, egyelőre fagy közelében sem voltunk.
2023. ápr. 26. 17:40
 24/39 anonim ***** válasza:
72%

Az egy dolog, nekem fagyott már tövig 10 éves szőlőm is május elején... (10-20 centis hajtások voltak, a fagytűrés szinte nullára esett a fás részekben is.)

Holnapra meg holnaputánra mondják a hideg hajnalokat. Nézd meg a települési előrejelzést pl. az Időképen.

2023. ápr. 26. 19:51
 25/39 A kérdező kommentje:

Azt az oldalt pont nem tartom a leghitelesebb forrásnak. De megnéztem: +4, +5, kint a pusztán. Itt a városban kötve hiszem, hogy ennél lényegesen hidegebb lenne, de majd referálok.

Szaladok is a kocsiba visszatölteni a téli szélvédőmosót, nehogy befagyjon! :D

2023. ápr. 26. 21:31
 26/39 anonim ***** válasza:

Oké, hogy nem hiteles, de sajnos nincs jobb. Még nem találtam semmi oldalt, amelyik hozzávetőlegesen pontos előrejelzést adott volna. (Évtizedek óta figyelem az előrejelzéseket napi szinten.)

Arra azért jó az Időkép, hogy viszonylag reálisan jelzi a folyamatokat, pl. a lehűlést. Tehát ha +2 fokot jeleznek, akkor nem ültetek ki palántát, mert abból még lehet -2.

2023. ápr. 27. 05:40
 27/39 A kérdező kommentje:

T min.: 3,9 °C

T akt.: 4,4 °C.

Egyelőre itt nem volt fagy, még talajmenti sem. Holnap meglátjuk...

"Évtizedek óta figyelem az előrejelzéseket napi szinten." Szintén + az elérhető modelleket: GFS, ECMWF, WRF, AROME, stb.

2023. ápr. 27. 06:41
 28/39 anonim ***** válasza:
-1 nálunk most
2023. ápr. 28. 06:11
 29/39 A kérdező kommentje:

T min.: 5,4 °C

T akt.: 6,9 °C.

Az emlegetett időkép szerint az egész megyében jelenleg 4 és 9 fok között van a hőmérséklet.

2023. ápr. 28. 07:08
 30/39 A kérdező kommentje:
#28, ez nagyszerű, de kizártnak tartom, hogy Baranyáról van szó.
2023. ápr. 28. 07:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!