Nagy baj hogy ma elvetettem a cukkini es sutotok magokat?
Nem a 100. napig, hanem a 100. napon, nem mindegy...
A tökfélék nagyon nem bírják a lehűlést, könnyen megfáznak még plusz pár fokban is, aztán nem nőnek sehová.
Felénk hagyományosan május elseje volt a tökvetés napja. Hogy garantáltan túlélje a fagyosszenteket. Mostanában már általában nincs fagyosszent, általában április 25-e körül vetek kabakosokat.
Majd meglátod, baj volt-e elvetni. Akár még az is megtörténhet, hogy nem lesz már idén olyan hideg, ami gondot okozna, és korábban lesz termésed, mint bárkinek. (De azért én inkább ellened fogadnék, ha a Szerencsejáték Zrt. bevenné a tippmixbe.)
A cukkinit én még nem vetettem el. Bár már nem mondanak hideget, de sosem lehet tudni.
Szerintem nem lesz baja de majd nemsokára kiderül.
#2,
ki említett itt 100. napot? Én voltam az 1., Te a 2. válaszoló. Én Szent György napját írtam, az pedig az év 124. napja. Azt tartja a paraszt ember, hogy ekkorra legyenek a magvak a földben. Később május 1-jét emlegeted, legutóbb pedig (mert nincsenek fagyosszentek, Te is április 25. javaslod. Én április 24-ét írtam. Nálad 1 nap döntő?
Nem értem ezt a 100. napot és a 100. napon-t. Nehogy már napra pontosan állítsd be egy termék magvainak az elvetését...!
Ebben teljesen igazad van, bocsánat. Egy másik kérdésnél olvastam kicsivel korábban ezt a 100. napot, és valamiért idekevertem, fogalmam sincs, miért. Talán mert azt írtad, itt az ideje, és automatikusan ez ugrott be. Vagy nem tudom.
Mert abban nincs igazad, hogy ideje volt elvetni, még nagyon korai volt.
Minden rendben!
Kellemes, vírus mentes ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!