Elvetettem mindent 1 hete, szerintetek van rá lehetőség hogy ki kellnek?
Elvetettem: uborka dinnye paradicsom paprika
Van amit foliasba van amit szabad tere . Vagy- vagy alapon. Viszont jottek meg jonnek a fagyok. A felszintol par centire probaltam nem tul melyre. A csirazas nem indult meg , gobdolom a nem megfelelo honerseklet miatt. Ha eleri a talaj a megfelelo hot a fagyhatas utan ugyan ugy kepes kicsirazni es kikellni?
Vagy vegyek ujjabb magokat?
Palántázni szokták ezeket március elején legkésőbb. Még ha ki is kelnek valamikor, az sokára lesz, mikor lesz 10 fok felé a talajhőmérséklet? És akkor van két szikleveles növénykéd.
Én vennék új magokat és nekilátnék a palántázásnak.
1 hét az nagyon kevés. Ha nem régi magok voltak, akkor nincs okod kételkedni bennük.
Az uborkát meg a dinnyét nagyon elkapkodtad, szerintem még fóliában is, szabadban meg május 1-e körül kellett volna, úgy 5 cm mélyre.
Mind jó lehet helybe vetve is, így sokkal erősebb és ellenállóbb növényeket kapunk, csak 2 héttel később fognak teremni, mint a szokásos fejletlen palántáról. Régen, mikor még nem volt palántanevelő helyem, mindent helybe vetettem, csak korainak vettem pár paradicsom- és paprikapalántát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!