Márciusban elvetettem a krumplit, mikor lehet kiásni?
Egyet kiásol a földből és meglátod, hogy néz ki. Úgy néz ki a többi is kb.
De az csak a nyár végén esedékes.
A permetezéstől miért nem lesz finom és egészséges a krumpli?
Ezt a szedjük le kézzel a bogarakat pár négyzetméteren lehet csak eljátszani.
Ezek lebomló rovarölő szerek, amik a földbe le sem jutnak.
Eléd tennék egy vegyszerrel kezelt és egy vegyszerrel kezeletlen tál főtt krumplit.
Kíváncsi lennék, hogy tudnál-e különbséget tenni.
S ez a főállásod? A krumplibogárszedés?
Nálunk van, hogy hetente, de kéthenete biztosan permetezni kell bogár ellen.
Te meg leszeded 5755 négyzetméteres földről kézzel.
Tudod ám, hogy ki hiszi ezt el.
Biztos, hogy nem választod ki. :D
Fordítva működik, amit elképzelsz. Ha a földbe jut a vegyszer, felszívódik, eljut a növény minden részébe.
De ezeket föld felett juttatod ki, a levélből nem jut le a gumóba, nem az a dolga. Amit megeszel abban nem lesz rovarölő.
Akkor te paradicsomot sem permetezel, se paradicsomvész, se egyebek ellen?
Szép dolog a bio gazdálkodás, csak kb lehetetlen. Mikor elkezdtem kertészkedni, én nem költöttem semmi permetszerre, minek az... de nem is volt nagy és erős és egészséges semmi. A paradicsom elszáradt, mire beértek volna a termések. Hiába vagy te egy erdő közepén, ahol azt hiszed, nincs ilyesmi, de az ott van a levegőben, és megtámadja a veteményest, ha tetszik, ha nem.
Édesapám az első krumplibogarak megjelenésekor leszedte kézzel őket. Kb. 50 négyzetméternyi területről van szó. Eltartott majdnem 2 óráig.
Neked százszor ekkora a területed, mennyi idő alatt végzel a leszedéssel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!