Van egy 366cm-es 90magas bestway medencém. Kissé egyenletlen a terület az udvaromon . Arra gondoltam 4m -es zsalu deszkából 4db kellően össze foggatva vízszintbe hozva . Le tömörített földel,jó hely lenne neki? Betonozást még mellőzném egyellőre
20cm magas deszkák kb 10cm-ert állnának ki a földből (kezelve ) és a viz szintbe rakott deszkákat csak fel kell tölteni földel (barna erdő talaj, jó kötött, van nálunk)
Be iszapolom.
Majd még egy réteg föld és újra tömörítem.
Medence alá óriás gumi szőnyeg és gyári alátét fólia menne .
(Föld ingyen van ,a deszkák is a nyakamon maradtak) 4m hosszúak 20cm magasak 3cm vastagok)
Van egy csomó fáradt olajam, le ecsetelhető pácolható vele .
Így nem rohad el .
Az erdőből tilos földet lopni!
Miért nem betonozod inkább?
A fáradt olaj veszélyes hulladék, már miért mérgeznéd a talajt a saját telkeden?
Amúgy jó az elgondolás, a deszka megakadályozza hogy a föld kimozduljon a medence alól.
Most komolyan képes lennél ennyit sz.rakodni, hogy azután a víz súlyától majd hol itt süllyed meg hol meg ott?!
Hiába iszapold be, ha egy kiadósabb eső után megváltozik a talajszerkezet és kb 4 tonnával nyomja a víz.
Lebetonozni viszont egyszer kell csak, ha teszel bele betonhálót is.
De te döntesz.
1/3 a saját 3000nm területemen ásunk tavasszal egy kis tavat .
Innét jön ki sok föld barna erdő talaj.
2/3 veszélyes az igaz de 1 tippet adj mivel akadályozhatnám meg hogy rohadjon ?
3/3 komolyabb eső után sokat roskadhat valóban :(
Betonozás hálóval 50e ft kb ha magam csinállom (lehet keveset is írtam) föld ingyen van .
Lehet a végére a betonozás marad :(
Bocs, de a kutyasz.r is ingyen van.
Maradj a betonnál, mert ha majd hancúroznak benne a gyerekek, az a több tonna víz ide-oda fog mozogni!!
Reméllem nem hancúroznak még mert párom sem akar és én sem rajongok a gyerekekért.
De erősen gondolkodok hogy a 4 zsalu deszkát ki öntöm betonnal.... felénk sok eső van :( túlságosan is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!