150 m2 terület fűnyírásához egy 36V-os akkus kefe nélküli motorral rendelkező fűnyíróhoz mekkora kapacitású akku kell?
Egyébként egy ilyen készülékben van egy villanymotor. A villanymotor bizonyos névleges feszültséggel működik. Hogy leadja a teljesítményt (W = V*A) megfelelő áramfelvétele van. Az akku kapacitása pedig csak annyit jelent, hogy ezt az áramerősséget mennyi ideig tudja szolgáltatni. Egy 8 Ah-s akku nagyjából kétszer annyi ideig, mint egy 4 Ah-s.
Na most ha eddig helyes az elgondolásom, a gyártó hogy "méretezi" hogy én mennyi ideig akarom egyszerre használni a gépet?
Gyári adatok között annyit találtam, hogy 2*4 Ah-val 350 m2 terület lenyírását javasolják egy feltöltéssel. Nekem ennek kevesebb, mint a harmada van. Ebből gondoltam, hogy 6 Ah talán nem lenne vészesen kevés. (Ilyen akkuim vannak, nem kellene elég drágán két másik akkura beruháznom.)
Elsősorban saját tapasztalatot várok. Annyira nem újdonság és talán nem annyira ritkák már ezek az akkus gépek.
Köszönöm.
Nekem vannak akkus gépeim.
Nem lesz erő a gépedben, ha nem az előírás szerint használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!