Szőlőcsemetéimet (kép) ha leborítom pici lukakkal ellátott műanyag vödörrel, megvédi a fagytól?
Ahogy a 4 es írta bővebben.
1 es voltam.
Vödör nem védi meg.
Nagypapámnál anno szalmával takartuk de nem előre csak akkor amikor már tényleg jöttek a fagyok.
Vödör nem védi meg. Teljesen be kell takarni földdel. Ha a viasztól nem fullad be, akkor a földtől már még úgy se... Borvidék központjában élek, itt a frissen ültetett oltvány földdel való felkupacolásának külön neve is van, csirkézésnek hívják.
Én tavasszal a felső rügyet ki szoktam takarni, hogy minél előbb a fényen legyen a hajtás. Olyankor már nincs jelentősége a takarásnak. Ha nincs viaszolva, akkor a vessző párologtatását hivatott megakadályozni a takarás, de ez viaszolva van.
Ezt így vetted, hogy le voltak metszve a vesszők? Elég furcsa, a visszavágás erősen hajlamosít az elfagyásra. Így még fontosabb a földtakarás. A földhő csodákra képes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!