Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egy Keter Manor 6x8 DD műanyag...

P. Tibor kérdése:

Egy Keter Manor 6x8 DD műanyag kerti fészert mennyire illik alapozni és lefogatni?

Figyelt kérdés

[link]

Én 10 cm magas beton gyeprácskövet szándékozom alá tenni (ledöngölt vízszintes földre). A kövek kb. 8 cm-re emelkednének ki a környezetből. Magát a házat le kell-e horgonyozni szél-felborítás ellen, vagy leszorítja-e a házat a benne lévő "lim-lom"?

2022. júl. 19. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ne gyeprácsot tegyél alá hanem 8-10 cm betont. A gyepráccsal az a baj, hogy nagyon párásodni fog télen belülről a lemez.

A négy sarkát igen ajánlott lecsavarozni.

2022. júl. 19. 16:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Elvileg, van padlója.
2022. júl. 19. 16:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, hogy milyen rögzítési pontok vannak alul.Minmum valami ilyesmi leüthető cucchoz azért le kell rögzíteni.

[link]

2022. júl. 19. 16:43
 4/8 A kérdező kommentje:

A gyeprács miért párásít jobban, mint a beton? Amúgy nem is akarom kitölteni földdel a gyeprács réseit, hogy a fészer alá zúduló esővíznek legyen hol elférnie. Talán csak 6-8 lyukat töltenék ki betonnal, ehhez a 8×8 cm-es felületű beöntött betonhoz megpróbálnám rögzíteni a fészert.

Bízva abban, hogy ezt a betonkockát nem lehet kitépni a gyeprácsból:-)).

Ez a "lemez", ami párásodna, ez egy 16 mm vastag műanyag padló.

A leüthető oszloptartótól azért félek, mert ezt a 85 kg súlyú műanyag fészert a szél felborítani szeretné, akkor pedig alighanem kitépné a tartót a földből.

2022. júl. 20. 09:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Betonozás: azt az 1 m3 sódert nehezen tudnám feljuttatni a sok-sok lépcsőn, ezért gondoltam, hogy azt a 18 db 40×60 gyeprácsot felcipeljük kézben...
2022. júl. 20. 09:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat elszámoltam. Elég fél m3 sóder, de az is kb 800 kg:-(. És azt kézzel kellene megkeverni, mert a lépcsőkön elég nehéz lenne felhúzni a keverőt. A szárazbeton meg talán túl drága lenne (úgy tudom 60% körül van a kiadóssága).
2022. júl. 20. 15:03
 7/8 anonim ***** válasza:
20kg zsákos betonból 10liter kész beton lesz.
2022. júl. 20. 15:12
 8/8 A kérdező kommentje:
OK, akkor 50% a kiadósság...
2022. júl. 20. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!