Kezdőoldal » Otthon » Kert » A szennyvizet fel lehet...

A szennyvizet fel lehet használni valamire?

Figyelt kérdés
2022. dec. 7. 18:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Földet nem lehet vele trágyázni?
2023. jan. 7. 14:42
 12/20 anonim ***** válasza:
76%
Nem kéne...
2023. jan. 7. 15:05
 13/20 anonim ***** válasza:
64%

A mosószeres víz az rendkívül hatásos...

...gyomirtásra.

2023. jan. 7. 17:06
 14/20 anonim ***** válasza:
29%
Fürödj meg benne.
2023. jan. 8. 20:21
 15/20 anonim ***** válasza:
67%

Sajnos elég kevesen mellőzik a vegyszereket a háztartásukban. Én kizárólag természetes anyagokat alkalmazok ilyen célra, melyek lebomlanak a természetben:

szódabikarbóna, mosószóda, ecet, hamu.

Más kérdés, hogy nem mindegy, mekkora földterületre önti ki az ember. Adott töménységű mosószódás vizet adott területen kell szétoszlatni.Sajnos elég kevesen mellőzik a vegyszereket a háztartásukban. Én kizárólag természetes anyagokat alkalmazok ilyen célra, melyek lebomlanak a természetben:

szódabikarbóna, mosószóda, ecet, hamu.

Más kérdés, hogy nem mindegy, mekkora földterületre önti ki az ember. Adott töménységű mosószódás vizet adott területen kell szétoszlatni.

Esetleg töményebben is ki lehet önteni pl kertbe, amennyiben ritkán kerül kiöntésre.

Ha viszont kertészkedik is az ember, külön értesülnie kell, melyik növény alá milyen -akár természetes- anyag kerülhet, mert pl a tiszta hamu lúgos, és van növény, amelyik szereti és van, amelyik nem.

Viszont ha vegyszereket alkalmazol háztartásodban, mint a többség (vegyszerrel mosogatsz például), az maximum a wc leöntésére alkalmas.

Esetleg töményebben is ki lehet önteni pl kertbe, amennyiben ritkán kerül kiöntésre.

Ha viszont kertészkedik is az ember, külön értesülnie kell, melyik növény alá milyen -akár természetes- anyag kerülhet, mert pl a tiszta hamu lúgos, és van növény, amelyik szereti és van, amelyik nem.

Viszont ha vegyszereket alkalmazol háztartásodban, mint a többség (vegyszerrel mosogatsz például), az maximum a wc leöntésére alkalmas.

2023. jan. 8. 23:00
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
Elnézést a technikai hibáimért, a vágólapról hibásan javítottam, amit az imént posztoltam, ezért van tele ismétlésekkel.
2023. jan. 8. 23:03
 17/20 anonim ***** válasza:
36%

Szódás, hamus víztől sokkal hamarabb kipusztul minden növény mint a jar mosogatószeres víztől.

Nagy lúgos ☝️

2023. jan. 9. 05:39
 18/20 anonim ***** válasza:
52%
Mosószóda, ecet, hamulúg ezek erős vegyszerek. Általános iskolában tanítják.
2023. jan. 9. 14:34
 19/20 anonim ***** válasza:
52%
A mosószódának magas a nátriumtartalma, ami kicsit sem jó a növényeknek és a talajnak sem. Inkább szódabikarbóna, ha már. De ezeket nagyon erősen higítani kell.
2023. jan. 31. 03:12
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"... hamulúg ezek erős vegyszerek. Általános iskolában tanítják."

Egyetemet is végeztem, de a hamulúg szót se hallottam soha...

2023. jan. 31. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!