Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szürke szennyvizet hogyan...

Szürke szennyvizet hogyan használnátok fel? Mindegyik szaki les rám mintha megőrültem volna.

Figyelt kérdés
2022. máj. 28. 11:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%

Bekötném neki a csatornát és abba beleengedném :DD

Tök jó, hogy ilyeneken gondolkodsz, de annyira nehéz kezelni a szürke vizet, hogy nem éri meg vele bajlódni.

2 nap után már büdös, nyáron meg aztán főleg, iszaposodik, külön szivattyú, csőhálózat kell hozzá (nem tom voltál-e már mostanában szerelvény boltban, totál elszálltak az árak, a gépészet árából 30 évig fizeted a víz+csatorna díjat). Hely kell neki stb.

Felejtős.

2022. máj. 28. 11:56
 2/12 anonim ***** válasza:
93%

ehhez azért kell némi technikai háttér..

[link]

[link]

[link]

stb . stb.

2022. máj. 28. 11:56
 3/12 anonim ***** válasza:
65%

Szürkevízzel lehet öntözni, biológiailag semmi akadálya, sőt ajánlatos, hogy kivezessed a kertbe (ha van). Fákat, füvet, veteményest, bármit öntözhetsz. Főleg, ha természetes moogató, mosó stb szereket használsz, de egyébként is.

ld:

vízönellátó azaz [link] Országh József professzor úr

2022. jún. 1. 15:02
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem szabad kivezetni tisztítás nélkül! Rengeteg foszfát van benne, árt az élővilágnak. Nem véletlen számolták fel az emésztő gödröket sem.
2022. jún. 1. 16:44
 5/12 A kérdező kommentje:
Az tápanyag a növényeknek, algáknak... csak a Balaton randa tőle sajnos.
2022. jún. 1. 19:15
 6/12 anonim ***** válasza:

Az algák kb. 50x jobban hasznosítják a foszfátot, mint a növények. A talajból bemosódik a felszíni vizekbe és az algavirágzás kivonja az oxigént= halpusztulás.

Nice job 3-as!

2022. jún. 1. 20:27
 7/12 anonim ***** válasza:

4: az emésztöben a szürke és feketevíz egybeömlik, az teljesen más, nem jó a környezetnek!

3as

2022. jún. 1. 21:40
 8/12 anonim ***** válasza:

írtam, hogy inkább természetes szerek a jobbak, de az egyebet is a talajréteg semlegesíti ld linkelt anyag

3as

2022. jún. 1. 21:42
 9/12 anonim ***** válasza:
Ti is úgy lestek rám, mintha megőrültem volna :) Országh prof-nál megtaláljátok a választ, a linken
2022. jún. 1. 21:46
 10/12 anonim ***** válasza:
(3as voltam)
2022. jún. 1. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!