Fali kábeleknél mitől függ, hogy hajlékony gégecsövet vagy merev pvc csövet használnak? Vagy mindegy?
Még egyszer nem követek el magam ellen olyan merényletet, hogy hajlékony gégecsövet használok. Tavaly apám lakásában megcsináltam a komplett villamos hálózat cseréjét. Emiatt kellett segítséget kérnem, mert alig bírtuk beletuszkolni a kábeleket a védőcsövekbe. merev cső esetén egyedül megoldottam volna rövidebb idő alatt.
Semmi közöm a háztartási villany szereléshez, de elsőre jó lett minden :)
Mielőtt kitörne a háború én ilyesmikkel játszok:
És ha a szoba sarkán megy át a vezeték, akkor a merev csövekhez ilyen derékszög idomok?
Ja és milyen átmerőjű csövet szoktak használni. 16 mm-es elég?
És ha már itt vagyunk, milyen vezetéket szoktak behúzni? Sima kör keresztmetszetűt vagy azokat a lapos MM vezetékeket?
Én se akarok nekiesni itthon, csak mire jön a szerelő szeretnék képben lenni és utánajárni az anyagköltségeknek.
Az MM duplán szigetelt, annak nem kell cső, azt bevakolják csak.
A sima mcu vezetékethúznak csőbe, ezen 1 szigetelés van, a cső lesz a második.
Vakolat alá vékonyfalu cső megy, ezeket egyszerű, hozzá való hajlítóval meghajthatók. És van csőtágító eszköz a toldáshoz
Mindenkepp merev PCV csovet ajanlok, 22-25mm lehet hozza minden fele szetszerelheto (ket reszes) idomot talalni, 90 fokost T format stb.
Minel vastagabb a cso annal konnyebb a szereles ha utolag be kell meg egy huzalt tenni.
Mikor szerelek, a csoben mar bent van a huzal mikor a falba teszem es gipszelem az illesztesi idomokat utolag teszem fel amikor az egyenes csovek mar bent vannak.
Mindig hagyj egy vekonyabb szabad huzalt minden csoben amit nem kotsz sehove, mert ezt a huzalt tudod hasznalni majd ha utolag be akarsz huzni egy masik huzalt (megkotod ehez majd athuzod a csovon vele)
A gegecso egy atok foleg ah utolag akar behuzni egy plusz huzalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!