Az USB kábeleknek standard a bekötése? Vagy lehet gyártófüggő?
Színben előfordulhat eltérés (hivatalosan nem hiszem, de biztos van bár nyomoronc különc), de a csatlakozás az szabvány. Van néhány fizikai megjelenése (A-B-mikroB-C-..), meg verziószáma. 1 és 2 verzióban van 4 szál. USB3-ban több van, talán 9+? Sose néztem utána... de ezzel tudják biztosítani a gyorsulást. A 3-as verziót folyamatosan átnevezték, és most talán 3.2-nek hívjuk, és ezen belül 3-4 sebességkategória van már, ami fizikailag is más, több csatlakozása van a gyorsabbnak. Meg készül az USB 4, amit igyekszenek már csak C típusúra csinálni.
A 4 eres USB-A csatlakozós, USB 1-2 verziós viszont mindig ilyen:
Színeken tökmindegy hogyan variálsz, a bekötésen egyszerűen nem lehet, mert szabvány.
A bekötése szabvány, a színjelölés nem.
Colour: RED, ORANGE -> Connects to: POWER, VCC, SVCC, +5V
Colour: WHITE, YELLOW -> Connects to: P-, DATA-, SBD-
Colour: GREEN, GREY -> Connects to: P+, DATA+, SBD+
Colour: BLACK, BLUE, BROWN -> Connects to: GROUND, GRND, GND
csak pl olyanra gondolok h most is próbálgatok eg ydrónt, az adatkábele elvileg micro usb, aztán cvsak a sajátjával hajlandó működni, egyéb jó minőségűt hiába teszek bele, meg se nyekken. és aq rossz nyelvek szerint, direkt csinálják, mert persze az ő gyári micro usb-jük elég drága.
érdekes ... bár nem egyedülálló jelenség, korábban a motorola szórakozott olyannal h szándékosan fordítva kötött szinte mindent, és frankón tönkre is mentek a készülékek, ha nem az eredeti gyári motorola töltővel akarta valaki tölteni, stb stb. a Sonynak is voltak hasonló trükkjei szerintem.
valami ilyesmire gondoltam itt is, azaz akkor inkábnb az a kérdés, h mennyire kötelező jellegű ez a szabvány.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!