A szomszéd a saját területére vezeti ki a szennyvizet. Szabályos ez?
ez tilos. Az unijóban sehol nem megengedett...
Csakhát....az ember azzal főz, amije van. Ha csóró, vagy nincs emésztő, vagy ha van, de televan, és drága a szipi, vagy nincs bekötve az utcai csatornába...stb...
Szóval ezt nem illik, nem szabad, meg minden hasonló..namost ha ezt szóvá teszed, akkor vagy lesz egy örökharag, vagy egy jó verés, gyűlölködés..
Nincs jó tanács.
A fertőzésveszélyre való hivatkozással nálunk illegális. (De fertőzéshez az kell, hogy fertőzött személy ürüléke legyen benne, és utána olyan személy kerülhessen kapcsolatba a kiöntözött szennyvízzel, aki nincs megfertőzve.)
Ismerek embereket, normál életkörülményűeket, akik nem fizetik a szippantást, hanem mikor megtelik a gödör, akkor búvárszivattyúval kinyomatják a kertbe, a gyümölcsfák alá. Az tény, hogy a fák imádják az így keletkező komposztot, a vegyi anyagok meg elég gyorsan lebomlanak.
Mostanában már lehet kapni sokféle olyan szennyvízlebontó baktériumot, amit a szennyvízhez kell önteni, és nagyjából úgy lebontódik, mint a szennyvíztelepeken, amit aztán ott is az élővizekbe szoktak engedni, a sűrejét leszűrve pedig eladják termőtalaj-javításra.
Lehet, hogy a szomszédod is ilyesmit használ:
4-es: falun nem igazán használnak lebontót, egyszerűen a spórolás lehet a háttérben.
Lehet, hogy a fák szeretik, de attól még nem hiszem, hogy a zsír, a mosószer, a gyógyszermaradvány (vizeletből) lebomlik, és talajszerkezettől függően ki tudja, mekkora részt szennyez el, elér-e mélyebb rétegeket, vizeket.
:-s
Nekem több falun élő kollégám használ, ill használt (a csatornázás előtt) ilyen lebontó enzimet, a spórolás kedvéért, hogy ne kelljen a szippantóst hívni.
Azt remélem, te is érzed, hogy a gyógyszermaradvány mennyisége gyakorlatilag nulla, ha a nullát bekevered egymillió köbméter vízbe, akkor még inkább nullát kapsz eredményül. A többi dolog is hasonló léptékű, mire leérne a mélyebb rétegekbe, addigra lebomlik. Manapság már a mosószereket is úgy gyártják, hogy gyorsan lebontódjanak, mert a hivatalos szennyvíztisztítókban is le kell bomlaniuk.
Itt nem arról van szó, hogy tízezer háztartás szennyvize koncentrálódik egy helyre. Egy háztartásé meg nagyrészt vízből áll, tehát annyira híg, hogy különösebb gondot nem okoz a természetben, a következő kiengedés idejére meg lebontódik. Hiper-szuper műszerekkel természetesen ki lehet mutatni a nyomát, de hát a Covid-vírust is ki lehet mutatni a szennyvízből, pedig a fertőzőképessége így annak is nulla, kb. egymilliószoros dúsításra lenne szükség, hogy fertőzzön.
Kíváncsi lettem, kicsit utánanéztem. Azt hiszem, ez a kezelt szennyvízről szól:
"A szennyvíziszap-kihelyezés legnagyobb veszélye az, hogy a talajban megnövekedhet a nehézfémek mennyisége. Ez változást idézhet elő a talajmikroflóra összetételében, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek, ezenkívül a táplálékláncba bejutva az emberek egészségét is károsíthatják. A másik veszély az, hogy a szennyvíziszappal kórokozók kerülnek a talajba (féregpeték, patogén mikroorganizmusok), és ezek esetleges fertőzések forrásai lehetnek."
(forrás: [link]
A nehézfémek feldúsulását a talaj felső 25 cm-ében máshol is olvastam. Egyéb: a nitrogén és a foszfor nagy mennyiségben kerül be.
Persze normális ember nem a veteményesét öntözi ezzel a szennyvízzel. (tényleg nem tudom, hogy a zsírok, olajok mit csinálnak a talajban - hallottam olyat is, hogy valaki megfúrja a pöcét, így egyenesen a talajba vezeti a szmötyit, ergo ezeknek nincs idejük lebomlani)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!