Birsalmával mit lehet kezdeni, ha nincs mixerem? Igen száraz.
Száraz, kemény a belseje, több darab is van. Eszegetem, de igen száraz, rágás közben a levét kiszívom, de sokszor a többi részét muszáj kiköpnöm, kis túlzással, mint a fakéreg. A leve viszont finom. Mixerem nincs. A befőtteket nem kedvelem, nem készítek. Különösebben vacakolni nem szeretnék.
Szoktam gabonát főzni, esetleg beleszelni lehetne kis darabkákat a birsből, hát, nem is tudom... Ötletek? Birs aszalvány finom lehet? Hogyan készül?
Aszalva még keményebb lesz.
Egyetlen megoldás az ágyas pálinka.
Kompótot, lekvárt szoktak belőle készíteni, vagy pálinkának főzik ki.
Még olyanokat csinálhatsz, hogy ha húst sütsz ki tepsiben, alufólia alatt, akkor teszel bele birsalma-szeleteket is. Anyósom almával csinálta, kellemes ízt adott a húsnak. Birssel nem ettem, de kipróbálni szerintem érdemes.
Márpedig #3-nak igaza van: süsd meg! Vöröshagyma vagy lilahagyma, cékla, répa, édesburgonya, birs nagyjából egyforma darabokra vágva, sóval, pici chilivel, kiolajozott tepsiben sütve. Ha kész, összeforgatod balzsamecettel és feta vagy krémfehér sajttal.
A kompótokat én sem szeretem, de nem szétfőve, keleti fűszerekkel simán jó lehetne a reggeli zabkásádhoz.
Nyersen, frissen fogyasztva nincs nagy élvezeti értéke, pont az általad leírtak miatt. Sosem jutott eszemben nyersen, mint a sima almát rágcsálni.
Én meghámozom, lereszelem, cukorral, fahéjjel ízesítve nagyon finom pitét lehet belőle sütni. Esetleg birsalma sajt... de ahhoz nekem nincs türelmem vacakolni vele. Egyszerűbb sütibe sütni töltelékként. Nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!