Kint hagyhatom a cserepes Heucheráimat? A fagyok nem tesznek kárt bennük? Vagy mindenképp süllyesszem a cserepeket a földbe?
Az se kizárt, hogy a cserép földje megfagy, aztán a teteje kiolvad a napon, de az alján a lyuk még befagyva marad. Aztán a ráesett eső, hólé szépen belefagy a következő éjszaka, vagy egyszerűen csak váza lesz a cserépből. Tehát csak olyan cserép alkalmas, amin sok nagy lyuk van elszórtan, mert a cserép széle nagyobb eséllyel olvad ki. Aminek mondjuk csak a közepén van egy kis lyuk, az már problémás lehet. (Saját tapasztalat, előfordult már ilyen pár alkalommal, hogy a cserép tetejéig állt a víz.)
Heuchera mondjuk nekem csak kiültetve van vagy 20 éve, de annyira ellenállónak bizonyult, hogy kétlem, hogy a cserépben elfagyna. Esetleg ha lehetőséged van, akkor közvetlenül fal mellé tolva teleltesd, mert a fal hőt sugároz, még északi fal is. Arra figyelj, hogy ne száradjon ki. Fagyban ne önts rá meleg vizet, mert a hirtelen felengedés kinyírja a gyökereket.
A cserép földbe ásása alapvető, még az egyébként fagytűrő növények is elpusztulhatnak, ha a gyökerük átfagy!
Én lefelé fordított üres égetett agyag cserepet szoktam a földben a növényt tartalmazó cserép alá tenni a túl sok víz ellen. Ezt tavasszal a növénnyel együtt ki lehet szedni, és eltenni a következő télre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!