Miért ilyen eszetlen módon vágják ki a fenyőket mindenhol?
Figyelt kérdés
Akár videókban, akár ilyen Discovery-típusú reality-kben láttam fenyővágást, a profik is ezt csinálják, a magyar vállalkozóktól kezdve a hivatásos amerikai favágókig: lecsupaszítják a törzset, hogy utána a csúcs levágásakor csak egy csupasz bot maradjon, ami utána leng a világba, össze-vissza.
Nekem sokkal értelmesebbnek tűnik (itthon így is csináltam), hogy csak a fa egyharmad részén levágni előre az ágakat, kialakítva egy csupasz oldalt, ahol leeshet a csúcs, a többi ágat meg utólag levágni. Így az oldalágak szépen felveszik a csúcs leesésekor keletkező oldalirányú erőt, és alig mozdul ki a törzs teteje.
2022. okt. 27. 06:36
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!