Érdekel a mezőgazdaság. Milyen irodalmat ajánlanátok egy teljesen amatőrnek?
PDF, e-könyv, vagy igazi könyv. Akár videók is szóba jöhetnek, a lényeg hogy aktuális legyen, ne 5p évvel ezelőtti.
Tényleg nagyon amatőr vagyok, de érdekel a mezőgazdaság, növénytermesztés, állattartás, stb... Ezek velejárói.
Hol érdemes elkezdenem a tanulást?
(Már felnőtt vagyok, hobbi szinten tanulnám)
#1, kezdetnek csak hobbi szinten. Aztán lehet idővel több is lenne belőle.
Annyi biztos, hogy gyerekként falun voltak állataink, termény a kis földünkön. De nagyon rég volt és megkoptak az emlékeim, és most szeretném felfrissíteni, illetve az alapoktól átvenni amit tudok.
#2, köszi, meg is lesem.
A hagyományos mezőgazdálkodás érdekel, vagy a mostanában terjedő fenntartható permakultúrás mezőgazdaság?
Nem mindegy, melyikbe ásod bele magad, és nagyon eltérő nézetekkel fogsz találkozni.
Esetleg egy agráregyetem könyvtárában kérj segítséget a könyvtárostól!
Vagy egy egyetemi hallgatótól.
Külföldön élek, nem tudok könyvtárba elmenni, de magyarul szeretném elkezdeni. Inkább letölthető anyag, vagy megrendelhető könyv érdekel.
#4, permakulturális inkább.
Ez a két könyv alap az Aranykalászos tanfolyamnál:
Kezdőknek jó is.
Egyébként az 50 éves kiadványokkal (könyvekkel) sincs baj. Ott is érthetően leírják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!