Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szeditek már az othello t?

Szeditek már az othello t?

Figyelt kérdés
2022. okt. 7. 20:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

tavaly csurig volt, idén meg aszály.

3 tőke van már csak, bort már évek óta nem csinálunk.

2022. okt. 12. 19:04
 12/21 A kérdező kommentje:
Az én otellómon is sok van. Kb 4-5 éve egyes helyeken nem a legszakszerűbben metszettem (nem értek hozzá, pedig videókat is néztem róla)...szóval akkor kevés szőlő lett. Most van sok - egyáltalán nem metszettem az idén
2022. okt. 13. 14:49
 13/21 anonim ***** válasza:
Nálunk is lett volna, ha leér a slag a kert végére, ahol az otelló van, de nem ér le, vödörrel meg inkább a szilvafák alá hordtam, hogy legalább túléljék a fák a nyarat. Végül a szilvát sem dobálták le, úgyhogy sikeres volt a mentés.
2022. okt. 13. 18:58
 14/21 A kérdező kommentje:

Nálam (győrtől 16 km délkeletre) az idén először rengeteg szilva volt három darab hatéves fámon... Eddig még soha... Szinte alig volt rajtuk az elmúlt években

Nekem idáig még eszembe nem jutott öntözni a szilvafáimat... És persze a szőlőt sem. Szerencsére úgy tűnik nem annyira száraz a talaj

A többi terményeket viszont nagyon is kellett öltöznöm paprika paradicsom cukkini zöldségfélék úgy értem hogy sárgarépa fehérrépa krumpli... ezeket mind

2022. okt. 14. 09:14
 15/21 anonim válasza:
Mi október 15-én szedtük 18,5-19 közötti mustfokkal, titrálással 5 g/l savat mértem benne. De ízre is már lágy volt, úgyhogy leszedtük. Szerintem 18-19 mustfok fölé ritkán megy az Othello. Most 2 hétig héjon erjesztem, aztán kipréseljük és megy az üvegballonba pihenni a fejtésig.
2022. okt. 19. 18:55
 16/21 anonim ***** válasza:
Úgy olvastam, a felejtésig... :D
2022. okt. 19. 19:07
 17/21 A kérdező kommentje:

#15-ös: a 2 hétig héjon erjesztés az oxigénes környezetben (levegőtől elzárva)..vagy szabad levegőn történik (nálad)?

Ha jó emlékszem, azt szabad levegőn szokták....de mostanában mást olvastam a neten

2022. okt. 22. 17:21
 18/21 anonim válasza:
15-ös vagyok. A cefrét hordóba teszem és amíg intenzíven erjed addig CO2 párna van felette (a gázgyújtó elalszik ha a hordóba nyújtom). Amikor már kicsi a széndioxid termelés, akkor méretre vágott festő fóliával betakarom a cefre felületét, ez véd a muslicák ellen is. A csömöszölés idejére leveszem a fóliát, majd visszarakom és rásimítom. Itt azért érintkezik oxigénnel, de ennek a káros hatását még nem tapasztaltam.
2022. okt. 23. 19:01
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. okt. 24. 00:10
 20/21 anonim ***** válasza:
Viszont a héjon erjesztéstől többszörösére emelkedik a metilalkohol-tartalom. :)
2022. okt. 24. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!