Szeditek már az othello t?
Köszi!!
Hú, akkor nekem is lépnem kell....nálam a rigók a fő ellenség...mozgolódnak is a szőlő környékén.
Bonyolítja a felismerést nekem, hogy az én szőlőm zöme fákon van 3-5 m magasan.
1-es vagyok
Hát nem is tudom, hogy mit mondjak.
400 liter lett, 18 fokos, ami szerintem elég kevés, de az igazán szakértők szerint Otellónál ez normális, különösen egy ilyen nyár után, na meg változik tájegységenként. A miénk Balaton, déli oldal.
Én 22-23 fokhoz vagyok szokva, de biztos azért, mert van közte Izabella és Medina 1/4-1/4 arányban, az Otelló meg 1/2 rész.
A fő gond, hogy kicsik voltak a szemek.
Nem tudom neked milyen lesz, majd írd meg! Ha bornak nem az igazi, főzesd ki pálinkának!:)
Kb. 3 hete áruljuk piacon, étkezési szőlőnek. Az első héten még nem volt igazi, bornak nem szedtem volna még le, de úgy 10 napja már minden igényt kielégít.
(Ismerős nagybani piacra hordja, ő mondta, hogy nincs az a mennyiség, amit ne lenne könnyű eladni.)
Nagyon köszönöm a válaszokat!!
Nem vagyok nagy szőlész.... Az idén például el is maradt a metszés egyéb programok miatt
Én Győr környéki faluban vagyok
Nincs sok szőlőm.. Nekem is van benne Izabella
Tavaly 100 liter borom lett.... Csak ennyi szőlőn van... Volt már ennél több borom is de kevesebb az gyakrabban.... 60-80 liter
18 éve vettem a házat akkor nagyon sok szőlő volt itt... Nagy részét tiltottam de mivel sokat nem tartózkodtam itt a szőlő maradványok fel futottak fákra és a szőleim nagy részét fákról szedem
Amit írtatok az alapján hétfőn megkezdem a szőlő szedést....
Majd jelentkezem hogy mi és hogyan alakult... Köszi még egyszer is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!