A zellert meddig érdemes a földben hagyni? Meddig növeszt gumót?
Figyelt kérdés
Sajnos nyáron nem győztem locsolni, egy idő után fel is adtam. Így a leveleik nagy része leszáradt a nyáron, viszont most a rengeteg eső hatására mindegyiknek újra kizöldült a közepe.2022. okt. 1. 16:02
1/6 anonim válasza:
Jovore is kinoveszti ha otthagyod. Iden mar nem fog ha eddig nem novesztett.
2/6 anonim válasza:
Már szedheted de lesz jövőre is mert többnyári.
3/6 A kérdező kommentje:
Jövőre hozna magot, akkor már gumót nem fejleszt.
Azt tudom hogy ilyenkor ősszel kezd el igazán gumót fejleszteni, csak kérdés hogy meddig? Milyen átlaghőmérsékletig?
2022. okt. 1. 17:34
4/6 anonim válasza:
Fagyok előtt érdemes betakarítani, de így már sztem nem fog belőle semmi lenni. Igen jövőre magszárra megy.
Én a sajátunkat kukáztam még augusztus végén, annyira meleg volt, h megsült kb.
5/6 anonim válasza:
A hűvös időben is nő. Kb. november elejéig, néha végéig. Amikor nappal még bőven tizen-fokok vannak, és éjszaka sincsenek túl nagy hidegek. Pár fokos talajmenti fagyok még nem ártanak neki, de a nagyobbak megkapják a leveleket, és onnantól ugye nincs, ami növelje a gumót.
Tárolás szempontjából se lehet bent olyan jó körülményeket biztosítani, mint a földben, ezért is érdemes minél később szedni.
6/6 anonim válasza:
Szedéskor a leveleket szedd le, és tartósítsd, vagy tedd a fagyasztóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!