Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szeretnék egy kerti tavat,...

Szeretnék egy kerti tavat, csak nem tudom, hogyan kezdjek neki, milyen állatok legyenek, milyen legyen a nagysága. Ti mit javasoltok?

Figyelt kérdés

2022. szept. 25. 11:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Terveztesd meg szakemberrel, mert van benne rizikó. Persze nem írtsd, hogy mekkora tó lenne....
2022. szept. 25. 11:29
 2/11 A kérdező kommentje:

Egyébként, lehet egy dézsában két három aranyhalat tartani?

Bocsi, hogy van még egy kérdés. HA valaki tudja valamelyikre a választ, légyszi mondja el

2022. szept. 25. 11:29
 3/11 mindentudó99 ***** válasza:
100%

Bármiben tarthatsz igénytelenek. Akváriumi levegőztető elég

De azert egy tó az tó. Látvámynak se utolsó. Ilyen aszályban jó szolgálatot tett a madaraknak. Nekem egy 15m3-es van.

2022. szept. 25. 11:49
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

"Egyébként, lehet egy dézsában két három aranyhalat tartani?"

Nem. 30cm-s nagy dög pontyfélék, sokkal nagyobb hely kell nekik. Ráadásul a dézsatavak nem elég mélyek ahhoz, hogy a halak átteleljenek benne. Pici tó vadvilágot támogató tónak jó lehet, ha békák, varangyok, szitakötők, madárkák hozzáférnek és nem hirtelen mélyül.

[link] kezdőknek és az akváriumról menüpontot olvasd és értelmezd kérlek, mert annyira nagyon nem tér el.

2022. szept. 25. 11:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Kezdjük ott, hogy mennyi pénzed lenne rá?

Ha csak dézsában gondolkodsz, akkor valszeg nem többmillió ft...

Egy tónak - ahhoz hogy megfelelő ökoszisztéma ki tudjon alakulni - van egy minimum nagysága. Egy műanyag "lavórban" (amit lehet kapni tó néven a barkácsáruházakban) ilyesmi nem fog létrejönni. És persze halakhoz se alkalmas.

2022. szept. 25. 12:15
 6/11 A kérdező kommentje:
Ötszázezret költenék rá max.
2022. szept. 25. 14:12
 7/11 anonim ***** válasza:
96%
Hát abból nem túl sok lesz... Csak a fólia iszonyú drága... És akkor mennyiért ássák ki, plusz levegőztető berendezés, egyebek....
2022. szept. 25. 14:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy négyzetméter ára középáron 375e ft...

[link]

és valljuk be, egy négyzetméteres tó az nem tó. :)

2022. szept. 25. 14:15
 9/11 mindentudó99 ***** válasza:
Igen biztos lehet 375 ezer egy m2. De ne ez legyen a kiindulópont. 6-7 éve ásattam ki ilyen 6000 es óradíjban. Két órát volt a gép. Aztán ahelyszinen fóliázták. Az valami 120 volt talán. A tó meder szélét hogy vízben legyen persze én csináltam meg fóliázás előtt. Aztán kell pár műanyag láda a növényeknek egy vízforgató (most rendeltem kínából 6000 forintert) pár évet bír. Egy levegőztető. Azt csák. Nincs szó milliós tételről. Nyilván egy komoly szűrő nagyon drága. Nekem nem kell így tökéletes.
2022. szept. 25. 15:54
 10/11 apababa ***** válasza:
100%
Nekem helyhiány miatt csak ilyen barkácsbolti "lavorom van" . Öt éve vettem 12000ft ért hozzá egy kültéri levegöztető 6000ft és két tavirózsát 6db pici aranyhallal. A legmélyebb pontján talán 50cm olyan 150 liter viz fér bele. A halak egy kivételével még mindig élnek szépen meg is nöttek. Az az egy is kiugrott és későn vettük észre. Simán átteleltek a vízben. habár szkeptikus voltam. Azóta már szökökút is van benne, egy kis diszhídat is csináltam és napelemes lámpák vannak a parton. Senkinek nem fizettem egy forintot sem igy bőven 100 ezer alatt van.
2022. szept. 26. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!