Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nagyon megkésve dugdostam A...

Nagyon megkésve dugdostam A fokhagymát. Meddig maradhat a földben, meddig érdemes a földben tartani, hogy minél jobban beérjen?

Figyelt kérdés
Maradhat egészen az első fagyokig Vagy korábban ki kell szedni?
2022. aug. 14. 12:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Amikor a szára elszárad,lefelé hajlik ,már lehet kiszedni.Nagyon sokan ezen már talán 3 hete túl vannak.Levegős száraz helyen,nem napon,kell tartani,aztán felfűzni.
2022. aug. 14. 12:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem leírtak gondolom már nálad is elszáradt a szára ekkor kell kiszedni, nem erdemes sokáig a földben tartani csak romlik a minősége.

Az őszi fokhagymát még júliusban kiszedtük.

2022. aug. 14. 13:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!

Az őszit úgy érted, hogy ősszel dugtátok a földbe?

2022. aug. 15. 14:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen szeptember végén október elején kell elvetni aztán szép nagyra megnől.
2022. aug. 15. 19:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Az őszi az olyan fajta. Nagyobbra nő, hamarabb érik, de csak kb. karácsonyig tart ki, utána romlani kezd. Az íze sokkal gyengébb. A boltokban kapható kínai fokhagyma kb. mind őszi fajta, bár hűtőházban 0 fokon el lehet tárolni sokáig, de neked otthon nem fog menni a spájzban.

Lehet persze a tavaszi fajtákat is ősszel duggatni, de különösebb értelme nincs, mert sokkal hamarabb kezd gyomosodni, és tavasszal nem is mind hajt ki. Én eladásra termelem, a március közepi duggatásnál szépen megnő.

Nálam is július közepe felé ki lett szedve, mert leszáradt a szára, és ha tovább van a földben, és ha nedves a föld, akkor a gerezdeket összefogó burok szétrothad, megbarnul, eladhatatlan lesz. Nem szabad megvárni, hogy a szár teljesen elszáradjon. Amikor már csak pár zöld rész van, akkor szedni kell. Én több menetben szoktam kiszedni, 2-3 naponta végigmegyek rajta egy 10 centis keskeny ásóval, és az éretteket kiszedem. Ezzel a korábban érők se mennek tönkre, a később érők meg még 2 hétig nőnek.

2022. aug. 16. 07:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!
2022. aug. 16. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!