Nagyon megkésve dugdostam A fokhagymát. Meddig maradhat a földben, meddig érdemes a földben tartani, hogy minél jobban beérjen?
Ahogy előttem leírtak gondolom már nálad is elszáradt a szára ekkor kell kiszedni, nem erdemes sokáig a földben tartani csak romlik a minősége.
Az őszi fokhagymát még júliusban kiszedtük.
Köszönöm!!
Az őszit úgy érted, hogy ősszel dugtátok a földbe?
Az őszi az olyan fajta. Nagyobbra nő, hamarabb érik, de csak kb. karácsonyig tart ki, utána romlani kezd. Az íze sokkal gyengébb. A boltokban kapható kínai fokhagyma kb. mind őszi fajta, bár hűtőházban 0 fokon el lehet tárolni sokáig, de neked otthon nem fog menni a spájzban.
Lehet persze a tavaszi fajtákat is ősszel duggatni, de különösebb értelme nincs, mert sokkal hamarabb kezd gyomosodni, és tavasszal nem is mind hajt ki. Én eladásra termelem, a március közepi duggatásnál szépen megnő.
Nálam is július közepe felé ki lett szedve, mert leszáradt a szára, és ha tovább van a földben, és ha nedves a föld, akkor a gerezdeket összefogó burok szétrothad, megbarnul, eladhatatlan lesz. Nem szabad megvárni, hogy a szár teljesen elszáradjon. Amikor már csak pár zöld rész van, akkor szedni kell. Én több menetben szoktam kiszedni, 2-3 naponta végigmegyek rajta egy 10 centis keskeny ásóval, és az éretteket kiszedem. Ezzel a korábban érők se mennek tönkre, a később érők meg még 2 hétig nőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!