Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szerintetek nem zseniális ez...

Szerintetek nem zseniális ez a tó?

Figyelt kérdés
Bocsi,ha rossz kategória. Egy áruház parkolójában (a mellette lévő füves területen) ki van alakítva egy hatalmas szabályos,kitéglázott és tófóliázott gödör, és a parkolói kanálisokból az esővíz oda folyik, tehát gyakorlatilag az a gyűjtő. Van benne sok nád, kacsák, béka, körülötte egy-egy fa, hogy legyen egy kis árnyék. Szerintem zseniális az ötlet. Arra vagyok kíváncsi, hogy máshol is bevett szokás e ilyet kialakítani,vagy tényleg különleges ez a tó? Nem vagyok jártas a témában.
2022. aug. 10. 18:34
 1/10 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Már mint maga a tó vagy hogy oda gyűlik a víz. A tó gyakori. Nekem is van náddal halakkal békákkal kígyóval. Az esővíz nincs belevezetve. Mondjuk nem is esik
2022. aug. 10. 19:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Törökbálinti Homasita bejáratánál van egy aranyos tavacska halacskákkal, vizi mövényekkel...olyan édi, lélekemelő.
2022. aug. 10. 22:07
 3/10 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a tó gyakori. Itt magára a megvalósításra értem, zseniális, és még igényes is. És mindezt egy multi parkoló mellett.
2022. aug. 10. 23:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Nagyobb területeken, raktáraknál, parkolóknál gyakori megvalósítás hogy nyílt víztartással összegyűjtik a csapadékot a terület mellett. Egyszerűen azért, mert tök felesleges a csatornát terhelni. Nyilván az már plusz, hogy kis tóként van megcsinálva, cserébe karbantartásigényesebb is.
2022. aug. 10. 23:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Én még sehol sem találkoztam ilyennel,de nagyon tetszik. Olyan jó volt a bevásárlás után kiállni oda (mert pad viszont nincsen) , és nézni a kacsákat. Egész nagy tó,kb akkora,mint egy benzinkút. Szinte senki nem jár oda vásárolni, nagyon nyugis volt.
2022. aug. 11. 00:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat.
2022. aug. 11. 00:11
 7/10 anonim ***** válasza:

Kár, hogy nem csináltál képet, megnéztem volna.

Bizonyos létesítményeknél kötelező a tűzivíz tároló, ami lehet nyitott is, ami gyakorlatilag egy tó.

Szerintem is jó ötlet.

2022. aug. 13. 10:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Jól hangzik, tetszik az ötlet. Hol van ez?
2022. szept. 9. 13:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Ha elmondanám, már nem lenne titkos.
2022. szept. 13. 13:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy tömegével kezdenének odajárni az emberek egy Gyakori kérdés miatt. :) Én is csak Google mapsen gondoltam, hogy megnézném.
2022. szept. 13. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!