Hogyan lehet használni vízforgató szivattyút föld feletti kerti medencéhez amin nincsenek kivezetések? Milyen típus lehet jó?
Szerintem megoldottam saját magam, elég egyszerűen. (Házibarkács :) )
Adott egy erős búvárszivattyú ami az alján szívja be a vizet. A kivezetése 1" műanyag csonk amire ráhúztam egy kb félméteres 1"-os csövet. Ennek e csőnek a végére ráerősítettem 2db egymásba helyezett (vagyis dupla) zoknit(!!) szűrőnek. Az egész kivezetés maradt a medencében. Alulról szív, oldalt kivezeti a csőbe a koszos, szmötyis vizet, amit a dupla zoknik szépen megszűrnek és ez folyik vissza a medence saját vízbe.
Egész nyáron így használtam, tökéletesen működött.
Persze a szivattyút mozgattam néha a medence alján, közelebb vittem a leülepedett dolgokhoz, de ezzel csak gyorsítani akartam a folyamatot, mert magától is megcsinálta volna pár óra alatt. Néha kavarni kell a vízen, hogy az ülepedés közelebb kerüljön a szivattyúhoz.
Persze fürdés közben a szivattyút ki kell venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!