Medence vízforgatónál számít, hogy hány kilo homok, üveg megy bele? Ti melyiket vennétek és miért?
Én nem használok ilyent, de ezt találtam:
köszi akkor logikusan a kevesebb homok, de több funkció jön inkább szóba elvileg, viszont a kérdés az, hogy a kevesebb homok egyben azt is jelenti, hogy többször kell visszamosni illetve hamarabb kell cserélni a homokot? Amennyiben igen mennyivel hamarabb? Egyenesen arányos a homok mennyiségével? Tehát ha pl jelen esetben 54%-al kevesebb homok van akkor a visszamosást is ennyivel sűrűbben kell megcsinálni, esetleg a homokot is ennyivel hamarabb cserélni?
Továbbá itt még szóba jön az is, hogy a homokot 20-25 kg zsákokban lehet kapni tehát macerás mert tárolni kell.
Mint írtam én nem használok homokszűrőt, viszont 25 éve van medencém.
A tapasztalat az, hogy minél kevésbé van tisztán tartva, annál gyakoribban kell tisztítani, azaz átmosni a homokot.
Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy erősen függ a medence tisztasága a telepítésének a helyétől, hogy mi minden tud bele hullani vagy belemászni(fű, ág, bogár, falevél, stb...)
Továbbá függ attól is, hogy hányan használják és lezuhanyoznak-e előtte, avagy "tisztasági fürdő" is egyúttal.
Természetesen az is számít, hogy kiemelkedik-e a talajból vagy sem.
A nyári melegben minél több szerves anyag kerül bele, annál jobban algásodik is és több vegyszert és tisztítást igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!