Nyiratlan fagyal sovenyt , milyen tavolsagra ultessek a szomszed keritesetol, hogy ne noljon at ?
Lenyeg annyi, hogy telizold es aranytarka levelu fagyalokat veszek majd a napokba, es keritesek ele szeretnem ultetni, amolyan belatas / atlatas ellen.
Nyirni nem fogom oket. Max annyit hogy picit surubb legyen.
Tehat mennyi tavolsagot hadjak a keritestol?
Es a tovek kozt, mennyi tavolsagot hadjak, hogy osszeerve suru legyen ?
a fagyal ha nem nyírod akkor egy ritkás de magasra nővő bokor lesz
érdemes legalább az első 4 évben tavasszal visszanyirni, mindig kicsit feljebb mint előző évben
Koszonom az infokat. De ha valoban 5 m szeles is lehet, akkor inkabb lemondok rola.
Esetleg tudtok ajanlani mas fajta sovenynek valot, ami nem szelesedik max 2 m nel tovabb?
Nem hagyhatod megnőni a saját telkeden sem. A telekhatártól 2 méterre ültetett sövény maximális magassága 4 méter, tehát mindenképp nyírni kellene idővel.
Belátásgátlónak én trapézlemezt tennék fel.
Szerintem meg jó sok idő alatt szélesedik ki 1.5 méteresre, én olyan nagy helyet nem hagynék, legfeljebb 4-5 évente visszavágod.
Fagyal nem csodasövény nem nő annyira ész nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!