Permetezés után mennyi idővel lehet a kertbe menni?
Figyelt kérdés
16 hetes kismama vagyok és a férjem az Amistar nevezetű gombaölőszerrel permetezte a kertet (fű, virágok, fák). A biztonság kedvéért eljöttem anyukámhoz erre az estére, hogy nehogy véletlen érjen a permet. Viszont nem szeretnék az anyukám terhére se lenni (nehéz családi körülmények), így holnap este már hazaköltöznék. Kb 900-1000 nm2-es a kert, este 7-8 között permetezett a szerrel (oldat). Szerintetek korai a holnap esti hazaköltözés, vagy már a permetnek híre-hamva se lesz akkorra? Ez a szer a növényekről nem párolog, vagy az eső (ha esne) nem mossa le a permetet? Nem vagyok szakértő, csak egy aggódó anyuka, kérlek, aki ért hozzá, ne megkövezzen, ha szerinte buta a kérdés, hanem segítsen, hogy mi a helyes.
Ja azt elfelejtettem, hogy 0 napnál is érdemes csak más nap arra járni.
2022. júl. 28. 19:44
12/19 anonim válasza:
Miért baj az, hogyha kismama a permetezés után a kertben sétálgat? A permetszet addig van a levegőben belélegezhető állapotban, ameddig a permet teljesen le nem hullik a talajra. Ez nemhogy napokba nem telik, hanem még órákba sem.* Közvetlenül a permetezéskor ne tartózkodjon a közelben, ennyi.
* Pedig milyen jó lenne, hiszen akkor a párakapukat is elegendő lenne naponta pár percet üzemeltetni és utána a pára ottmaradna napokig, hetekig a levegőben. :))
2022. júl. 28. 20:57
13/19 anonim válasza:
Ennyi butaságot..
Az amistarnal 0 nap van így másnap már járkálhat ott, De aminél megvan adva több nap, annál már nem! Főleg nem terhesen!! De nem folytatom ezt a meddő vitát.
Utolsó.Mivel pont erről a szerről kérdezett,erre adtunk választ.Amistar után nyugodtan mehet a kertbe,nem kell elköltözni.
2022. júl. 29. 08:02
15/19 anonim válasza:
Még véletlenül sem tűnt, hogy ennek bármelyik válaszoló tudatában lett volna. Hanem inkább általánosságba beszéltek arról, hogy permetezés után semmi gond sincs. De elég visszaolvasni.
2022. júl. 29. 09:41
16/19 anonim válasza:
A kérdező konkrétan leírta,hogy mivel permeteznek,és én írtam,hogy ugyanezzel permetezzük a kertben a fákat, tujákat.4-es voltam.Teljesen tudatában voltam,hogy miről beszélek.
2022. júl. 29. 12:39
17/19 anonim válasza:
Igen és ti permetezés közben is kvázi ott piknikeztek a családdal a kertben. Ha jól értelmeztem. Roppant egészséges. Kitalálom, a permetezés is póló, rövidnadrág meg papucs kombó öltözetében szokott történni? :D
Lehet nyugodtan lepontozni, de ha nem az amistar lenne hanem egy 5 napos m.v.i-s vegyszer, ugyan úgy helyeseltetek volna, hogy mehet az udvarra. Aztán a vetélés meg nem az én lelkemen száradt volna.
2022. júl. 29. 16:19
18/19 anonim válasza:
De nem 5 napos m.v.i-s vegyszerről szólt a kérdés.
17 rosszul értelmezed.Mi elsokertben,apa a hatsóban.Végez,még bekeveri a másik adagot,addigra rá is szárad a fákra.Fűnek,homokozónak,hintának semmi baja.Utána mi hátra megyünk,ő meg előre.Van direkt permetezéshez munkásruha,csizma kombó,de ezt a szert amúgy papucsban ,rövidnaciba is végezhetnek, akkor se lenne semmi baja .A kérdés konkrét szerről szólt.Nagyapám komoly cuccokkal is permetezett annak idején, akkor nem voltunk körülötte gyerekként,de el akkor se költöztünk,csak meg volt mondva,hogy meddig ne menjünk a szőlőbe,vagy a fák alá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!