Kezdőoldal » Otthon » Kert » Permetezés után mennyi idővel...

Permetezés után mennyi idővel lehet a kertbe menni?

Figyelt kérdés
16 hetes kismama vagyok és a férjem az Amistar nevezetű gombaölőszerrel permetezte a kertet (fű, virágok, fák). A biztonság kedvéért eljöttem anyukámhoz erre az estére, hogy nehogy véletlen érjen a permet. Viszont nem szeretnék az anyukám terhére se lenni (nehéz családi körülmények), így holnap este már hazaköltöznék. Kb 900-1000 nm2-es a kert, este 7-8 között permetezett a szerrel (oldat). Szerintetek korai a holnap esti hazaköltözés, vagy már a permetnek híre-hamva se lesz akkorra? Ez a szer a növényekről nem párolog, vagy az eső (ha esne) nem mossa le a permetet? Nem vagyok szakértő, csak egy aggódó anyuka, kérlek, aki ért hozzá, ne megkövezzen, ha szerinte buta a kérdés, hanem segítsen, hogy mi a helyes.

2022. júl. 27. 23:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%

Semmi bajod se lesz.

Ha maradtál volna se lenne.

2022. júl. 28. 00:54
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
A szerhez van utasítás, azon rajta vannak a várakozási idők is. Élelmezés egészségügyi v. i. az amikor fogyasztható a permetezett növény, a munka egészségügyi v. i. pedig, kb hogy mikor tudsz odamenni ahol permeteztek. De szerintem 0 nap az amistar-nál.
2022. júl. 28. 01:00
 3/19 anonim ***** válasza:
89%
A permet pillanatok alatt leülepszik, így sok értelme nincsen erről beszélni. Gyakorlatilag azonnal lehet menni a kertbe. Vagy amikor önkormányzati permetezés van, akkor hetekig bezárkózol? Hiszen azt magasról szórják le.
2022. júl. 28. 03:30
 4/19 anonim ***** válasza:
70%
Mi konkrétan kint szoktunk lenni az első kertben mikor hátul permetez a férjem,majd utána csere.Ugyanezzel a szerrel permetezi a tujákat,fákat.Semmi bajunk sincs.Mikor raszarad a növényekre, onnantól gyakorlatilag csak nyalogatni nem kell öket, egyébként semmi bajt nem okoz.
2022. júl. 28. 07:48
 5/19 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem vagy gomba, akkor amint kifújta, rögtön mehetsz a kertbe. Tehát kb. fél perc.
2022. júl. 28. 08:09
 6/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:) Megnyugodtam. #2 Egyébként megnéztem és az M.V.I tényleg 0 nap.
2022. júl. 28. 12:11
 7/19 anonim ***** válasza:
55%

Remek, akkor jól emlékeztem. Egyébként vannak olyan szerek amelyeknél van bőven várakozási idő, szóval nem buta hanem nagyon is okos gondolatod volt. Az, hogy megszáradt e a permet, meg mikor, az nem jelent semmit sem… Érdemes mindig megnézni az utasításban.

Egy terhes nőnek meg valóban oda kell az ilyenre figyelni. Jó látni, hogy felelősségteljes emberek vállalnak gyereket.

2022. júl. 28. 17:51
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
A várakozási idő a fogyasztásra vonatkozik, nem a növények közötti tartózkodásra.
2022. júl. 28. 18:50
 9/19 anonim ***** válasza:
55%
Nem, az az élelmezés egészségügyi várakozási idő. A munka egészségügyi várakozási idő mellette van feltüntetve a szereken. Az időt jelöli ami alatt az előírt védőfelszerelés nélkül a permetezett területen nem szabadna tartózkodni.
2022. júl. 28. 19:38
 10/19 anonim ***** válasza:
37%
Nem igazán értem, hogy miért adnak válaszokat az emberek olyan témában amihez nem értenek. Szerencsére pont olyan szerről van szó aminek 0 nap mert a kismamának csak pont az hiányzott volna, hogy meggondolatlan válaszok után a permetezett kertben sétálgasson…
2022. júl. 28. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!