Permetezés után mennyi idővel lehet a kertbe menni?
Figyelt kérdés
16 hetes kismama vagyok és a férjem az Amistar nevezetű gombaölőszerrel permetezte a kertet (fű, virágok, fák). A biztonság kedvéért eljöttem anyukámhoz erre az estére, hogy nehogy véletlen érjen a permet. Viszont nem szeretnék az anyukám terhére se lenni (nehéz családi körülmények), így holnap este már hazaköltöznék. Kb 900-1000 nm2-es a kert, este 7-8 között permetezett a szerrel (oldat). Szerintetek korai a holnap esti hazaköltözés, vagy már a permetnek híre-hamva se lesz akkorra? Ez a szer a növényekről nem párolog, vagy az eső (ha esne) nem mossa le a permetet? Nem vagyok szakértő, csak egy aggódó anyuka, kérlek, aki ért hozzá, ne megkövezzen, ha szerinte buta a kérdés, hanem segítsen, hogy mi a helyes.2022. júl. 27. 23:47
1/19 anonim válasza:
Semmi bajod se lesz.
Ha maradtál volna se lenne.
2/19 anonim válasza:
A szerhez van utasítás, azon rajta vannak a várakozási idők is. Élelmezés egészségügyi v. i. az amikor fogyasztható a permetezett növény, a munka egészségügyi v. i. pedig, kb hogy mikor tudsz odamenni ahol permeteztek. De szerintem 0 nap az amistar-nál.
3/19 anonim válasza:
A permet pillanatok alatt leülepszik, így sok értelme nincsen erről beszélni. Gyakorlatilag azonnal lehet menni a kertbe. Vagy amikor önkormányzati permetezés van, akkor hetekig bezárkózol? Hiszen azt magasról szórják le.
4/19 anonim válasza:
Mi konkrétan kint szoktunk lenni az első kertben mikor hátul permetez a férjem,majd utána csere.Ugyanezzel a szerrel permetezi a tujákat,fákat.Semmi bajunk sincs.Mikor raszarad a növényekre, onnantól gyakorlatilag csak nyalogatni nem kell öket, egyébként semmi bajt nem okoz.
5/19 anonim válasza:
Ha nem vagy gomba, akkor amint kifújta, rögtön mehetsz a kertbe. Tehát kb. fél perc.
6/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:) Megnyugodtam. #2 Egyébként megnéztem és az M.V.I tényleg 0 nap.
2022. júl. 28. 12:11
7/19 anonim válasza:
Remek, akkor jól emlékeztem. Egyébként vannak olyan szerek amelyeknél van bőven várakozási idő, szóval nem buta hanem nagyon is okos gondolatod volt. Az, hogy megszáradt e a permet, meg mikor, az nem jelent semmit sem… Érdemes mindig megnézni az utasításban.
Egy terhes nőnek meg valóban oda kell az ilyenre figyelni. Jó látni, hogy felelősségteljes emberek vállalnak gyereket.
8/19 anonim válasza:
A várakozási idő a fogyasztásra vonatkozik, nem a növények közötti tartózkodásra.
9/19 anonim válasza:
Nem, az az élelmezés egészségügyi várakozási idő. A munka egészségügyi várakozási idő mellette van feltüntetve a szereken. Az időt jelöli ami alatt az előírt védőfelszerelés nélkül a permetezett területen nem szabadna tartózkodni.
10/19 anonim válasza:
Nem igazán értem, hogy miért adnak válaszokat az emberek olyan témában amihez nem értenek. Szerencsére pont olyan szerről van szó aminek 0 nap mert a kismamának csak pont az hiányzott volna, hogy meggondolatlan válaszok után a permetezett kertben sétálgasson…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!