Idén termett először a kis kajszibarackfám, de szinte az összes gyümölcsöt megrágták a darazsak és a hangyák. Van ennek ellenszere?
Köszi, de ragasztottam. A hangyák viszont átbújtak alatta, mivel nem sima a fa törzse.
A darazsak viszont annyira kirágták, hogy némelyik sárgabarackba be is költöztek.
Nálam is hatalmas károkat szoktak csinálni a hangyák, pl. 20-30 kilónyi cseresznyét megrágnak, mindegyikre csak egy körömpiszoknyi lyukat, ahonnan kiindul a rothadás.
Úgyhogy eleve májusban végigjárom a fáimat, és amelyiken hangyát látok, a törzse köré talajfertőtlenítőt szórok, hogy elszokjanak onnan. Aztán érés előtt (ha el nem felejtem), megint átnézem az adott fákat, és szükség szerint ismétlem a talajfertőtlenítőt. (Radar nevű, szerb gyártmány.)
Darázs ellen sokmindent nem tudsz csinálni, csak a padlásokat, hasonló helyeket átnézed, és kinyírod, amit találsz. Utána (még érés előtt) csapdázod őket, de ez túl sokat nem fog érni, minden lehetséges variációt kipróbáltam már. Ha pedig elkezdődött az érés, akkor tényleg kilátástalan, hogy 1 db-ot is fogj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!