Kezdőoldal » Otthon » Kert » A paradicsom levele okozhat...

A paradicsom levele okozhat sérülést a kezen?

Figyelt kérdés

Mostanában sokat babrálok a paradicsomok között, van már két méteres is köztük és tegnap a hüvelykujjam alatt két centis sebet találtam, ma meg a csuklómon van hasonló, de enyhébb pirosodás három is egymás mellett, olyasmi, mint akik zsilettel vagdalták, falcolták magukat és a helye megmaradt.

Kacsolom, meg kötözöm őket, félrehajtom az ágakat, vagyis hozzáérhettem a levelekhez, van cserepes koktélparadicsomom is, azt most átraktam máshová cserepestől, hogy legyen helyem és azt gyanítom, hogy ettől lehet, vagy nincs ilyen?

Eddig még nem találkoztam ezzel, sejtelmem sincs, mi okozza, de már kezd idegesíteni.

Pár napja kalciumos levéltrágyát kaptak, talán annak van ilyen hatása?

2022. júl. 19. 14:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

allergia esetleg?

Engem a fügebokor levelei cifráznak ki... Fúnyírás közben kicsit be kell bújnom, és úgy jövök ki, mint egy dzsungelharcos... :-D

Be is pirosodnak a karcolások, és viszket. :(

2022. júl. 19. 14:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ekcéma is, amit a paradicsom levél vált ki.
2022. júl. 19. 14:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, pirosodást és viszketést tud okozni, ha izzadt (felpuhult) bőrrel érintkezik, különösebb allergia nélkül is. Én is csak hosszú ujjú ingben kötözöm, és cérnakesztyűben, de ez utóbbi inkább azért van, hogy ne zöldüljön meg a kezem.
2022. júl. 20. 09:56
 4/4 A kérdező kommentje:

Eddig nem volt ilyen sosem.

Köszönöm a válaszokat.

2022. júl. 20. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!