Kezdőoldal » Otthon » Kert » A tavalyról kikelt paradicsom...

A tavalyról kikelt paradicsom magok is olyan bő termésűek lesznek mint az az évi?

Figyelt kérdés

Idén vettem palántákat is, de azzokhoz képest jóval kevesebb van rajta, a palántákon egy "ágon" van 10-15 paradicsom, míg a tavalyról kikelteken van 1-2?

Ennek a mennyisége még javulni fog a magról kikelteken is, vagy a 2. generációja már gyengébb?

2022. júl. 17. 06:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Én idén a paradicsomnál tragikus tapasztalatokat szereztem. Inkább az időjárás (hőmérséklet) alakulása nem szerencsés a terméskötés szempontjából.
2022. júl. 17. 07:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Leírta, hogy a palántánkon 10-15 db van, tehát nem az időjárás a probléma.

Hibrid volt a tavalyi palántád. Azt nem lehet sikeresen szaporítani.

2022. júl. 17. 07:57
 3/6 anonim ***** válasza:
A csoda az, hogy egyáltalán van rajta termés, ahogy a 2-es is írja, hibrid növénynek a magját nem érdemes elvetni.
2022. júl. 17. 09:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezt hogyan tudhatnám meg? Gondolom sehogy utólag
2022. júl. 18. 07:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Vetőmag zacskója írja.
2022. júl. 18. 08:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Gondolom, nem tudod, a tavalyiak milyen fajtájúak voltak, mert akkor rá tudnál keresni, hogy F1-esek voltak-e.

Akkor meg ne foglalkozz vele, hogy a mostaniakon több van, egyes fajtákra az a jellemző, hogy sok darabot teremnek, mások meg keveset. Pl. nekem étkezésre Lugas fajta van, rengeteg terméssel, amiket ki se tud rendesen nevelni, befőzésre meg húsos nagy fajta, Brutus, azon meg kevés darab terem, de nagyok. (Mindkettő F1.)

2022. júl. 18. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!